På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Fånga upp kapitalsnål utdelare

Aktieanalys: Servicebolaget Coors aktie har fått en tuff start på året och osäkerheten kring det framtida arbetslandskapet skrämmer investerarna. Kursfallet öppnar möjligheter för utdelningsjägare.

Publicerad: 2021-02-24 13:26 av Martin Blomgren

Dåligt betalt för bra rapporter

Börskommentar: Rapportperioden är i det närmaste över för de större bolagen och det har varit en kraftig övervikt för positiva vinstöverraskningar. Mottagandet på börsen har trots det varit ljummet.

Publicerad: 2021-02-23 10:27 av Martin Blomgren

Ratos äntligen redo att växla upp

Aktieanalys: Resultatutvecklingen i Ratos bolagsportfölj har äntligen vänt, kassan är påfylld och förvärvskanonen står redo att avfyras. Vi tror att både bolaget och aktien har en spännande tid framför sig.

Publicerad: 2021-02-22 10:00 av Martin Blomgren

Aktierna man måste äga nu

Placerapodden: Placeras Martin Blomgren, Karl Lans och Pär Ståhl pratar blankarattacker och hur man ska agera då, kinesiska och amerikanska fintechinvesteringar, kinesiska elbilsaktier, lyxaktier på nätet och varför aktier är en vintersport.

Publicerad: 2021-02-19 14:03 av Placera.

Omstöpta tv-bolag lyfter i USA

USA: Det är tv som gäller på USA-börsen i år. Netflix och Disneys succé med sina strömningstjänster har satt eld i baken på de traditionella tv-bolagen och investerarna har hakat på.

Publicerad: 2021-02-18 12:06 av Martin Blomgren

Börsfesten som tog slut i Sweco

Aktieanalys: Sweco-aktien fick en ordentlig knäck efter att bolaget nyligen presenterade ett svagare fjärde kvartal än väntat. Är det bara ett hack i kurvan eller ett tecken på att värderingen har lovat för mycket?

Publicerad: 2021-02-17 14:00 av Martin Blomgren

Dansk bryggeriknatte slår jättarna

Aktieanalys: Ju större desto bättre har varit trenden i den globala bryggeribranschen de senaste 15 åren. En liten dansk har gått på tvären och slår de internationella bjässarna på fingrarna – och det är inte Carlsberg.

Publicerad: 2021-02-16 10:34 av Martin Blomgren

Här finns det fortfarande värde

Redaktionspodden: Placeras Pekka Kääntä, Jesper Norberg, Karl Lans och Martin Blomgren pratar inflation, när långräntorna blir ett problem för börsen, varför tillväxt är ovärderligt, aktierna man ska äga efter pandemin, varför massan kan ha rätt, var det fortfarande finns värde och nya aktieinvesteringar.

Publicerad: 2021-02-12 15:48 av Placera.

Fredagsrapporter och förvärvsdrömmar

Placera-TV: Martin Blomgren och Jesper Norberg från Placera kommenterar dagens rapporter från Bravida, Boliden och Garo. Dessutom berättar Martin om sin syn på Haldex och Inwido efter bolagens rapporter tidigare i veckan.

Publicerad: 2021-02-12 13:18 av Placera.

Ljuset skymtar i Haldex-tunneln

Aktieanalys: Fordonsunderleverantören Haldex har gått igenom några tuffa år men ambitiösa besparingar och en återhämtning på transportmarknaden tänder ett ljus i tunneln. Räcker det för att aktien ska börja dra igen?

Publicerad: 2021-02-11 15:30 av Martin Blomgren

Förvärvsdörren lockar i Inwido

Aktieanalys: Renoveringstrenden spelar fönstertillverkaren Inwido i händerna men någon explosiv tillväxt är det inte frågan om. En attraktiv värdering och chansen för en öppnad förvärvsdörr under 2021 lockar ändå oss.

Publicerad: 2021-02-10 11:11 av Martin Blomgren

Största aktiepiloterna på börsen

Börskommentar: Ska man ut och flyga så är det tryggt att veta att piloten i cockpit vill till samma destination och är fullt fokuserad på att resan slutar lyckligt. Samma princip gäller på börsen och därför är det bra att hålla koll på vd:s aktieägande.

Publicerad: 2021-02-09 09:48 av Martin Blomgren

Nordens tolv billigaste aktier

Aktiekommentar: Börsen är het och det är svårt att hitta billiga aktier, men inte omöjligt. Vi satte upp sex tuffa kriterier och vaskade fram Nordens billigaste bolag.

Publicerad: 2021-02-08 11:00 av Martin Blomgren

Feta vinster och nya raketaktier

Redaktionspodden: Placeras Karl Lans, Pär Ståhl och Martin Blomgren pratar tyska raketaktier för en ny rymdålder, Pär går igenom sitt lyckade fatfingerköp i en okänd pennystock, Martin har sålt en framgångsrik kylexpertaktie och Karl har gjort maniskt många affärer och bland annat bottenfiskat en aktie som kan göra v ...

Publicerad: 2021-02-05 14:33 av Placera.

Axfood: Stabil rapport, finns en trigger?

Aktieanalys: Suget efter att handla mat på nätet har formligen exploderat under pandemiåret 2020. Även Axfood visar upp en skenande tillväxt i sin e-handel, men det är inte det starkaste argumentet för aktien.

Publicerad: 2021-02-04 09:35 av Martin Blomgren

Volvo har en växel till att lägga i

Aktieanalys: Fordonsjätten Volvo slog till med en ny stark rapport på onsdagen och nu får aktieägarna också den uppskjutna extrautdelningen. Aktien handlas nära rekordnivåer men är trots det inte dyr och vi tror att det finns en växel till att peta i.

Publicerad: 2021-02-03 08:40 av Martin Blomgren

Q4: Positiva överraskningar dominerar

Kommentar: Kvartalsrapporterna fortsätter överraska positivt och i Stockholm har två tredjedelar av bolagen slagit vinstförväntningarna. Mottagandet på börsen har däremot inte varit lika översvallande och aktiemarknaden lär bli ännu mer svårflirtad.

Publicerad: 2021-02-01 14:06 av Martin Blomgren

Därför är det synd om aktieförvaltarna

Redaktionspodden: Placeras Pär Ståhl, Martin Blomgren, Karl Lans och Jesper Norberg pratar alla blankningars moder, veckans börsfall, om räntorna nått botten, rapporter, nya rotationen och varför det är synd om sverigeförvaltare nu.

Publicerad: 2021-01-29 15:16 av Placera.

H&M är ännu inte genom krisen

Aktiekommentar: H&M lägger ett relativt bra fjärde kvartal i ett omvälvande år till handlingarna. Snart riktas strålkastarna mot lönsamhet och tillväxt i en post-pandemisk värld och då är frågan om aktien har mer att bjuda på.

Publicerad: 2021-01-29 10:25 av Martin Blomgren

Nybyggda Gränges valsar vidare

Aktieanalys: Aluminiumspecialisten Gränges har byggt ut sin verksamhet med förvärv och ökad kapacitet. En bättre balans i kundexponeringen och bra tillväxtmöjligheter borde värderas högre.

Publicerad: 2021-01-28 09:24 av Martin Blomgren

Utdelningar: Beröringsskräcken borta

Aktiekommentar: Rapportperioden brakar lös på allvar kommande dagar och då kommer även beskeden om vilka utdelningar aktieägarna kan räkna med till våren. Att döma av föråkarna väntar goda nyheter.

Publicerad: 2021-01-26 15:42 av Martin Blomgren

Pressad köksaktie på rätt kurs

Aktieanalys: Vi lägger allt mer krut på våra hem och pandemin har förstärkt den trenden. Nya nedstängningar i Europa är ett kortsiktigt orosmoment för kökstillverkaren Nobia men vi tar fasta på hur konsumenterna valde att agera i fjol.

Publicerad: 2021-01-26 09:49 av Martin Blomgren

Det utlöser nästa börskrasch

Redaktionspodden: Placeras Pär Ståhl, Jesper Norberg, Karl Lans, Pekka Kääntä och Martin Blomgren pratar fordonsaktier, varför vi kan få en börskrasch när inflationen tar fart, Karl avslöjar sin bästa affär och Martin tror på stora vätgastankar.

Publicerad: 2021-01-22 16:00 av Placera.

GM: Bilimperiet slår tillbaka

Börs: Uträknade och i brygga efter finanskrisen. Nu är biljätten GM tillbaka i värmen och noterar nya kursrekord i skuggan av Teslas tjurrusning på börsen.

Publicerad: 2021-01-22 10:18 av Martin Blomgren

Lång väntan på Securitas marginallyft

Aktieanalys: Att pandemin inneburit en tuff marknad för bevakningsjätten Securitas är ingen överraskning. Efterfrågan kommer tillbaka, vi är mer oroade över var det omtalade marginallyftet tog vägen.

Publicerad: 2021-01-21 09:12 av Martin Blomgren

Hur högt kan det nya SKF flyga?

Aktieanalys: Ny vd på väg in och ett nytt högre marginalmål att sträva mot. Trots en stark börsvinter har kullagertillverkaren SKF potential att röra sig vidare uppåt i värderingshierarkin på börsen.

Publicerad: 2021-01-19 14:11 av Martin Blomgren

Q4: Positiva prognosvindar i USA

Kommentar: Antalet börsbolag i det amerikanska indexet S&P 500 som har lämnat positiva vinstguidningar inför kvartalsrapporterna är rekordhögt och det är teknikbolag och industri som ligger i täten. Men även vinstvärderingarna är högt uppskruvade inför rapportfloden.

Publicerad: 2021-01-18 14:10 av Martin Blomgren

Cloetta kan bli en vaccinvinnare

Aktieanalys: Pandemin har slagit stenhårt mot godisbolaget Cloettas lösviktsförsäljning och en tydlig vändning kommer först när vaccinet börjar bita. Den riskvillige börjar positionera sig redan nu.

Publicerad: 2021-01-15 10:27 av Martin Blomgren

Trelleborgs aktie mot nya rekordnivåer

Placera-TV: Placeras analytiker Martin Blomgren berättar om hans analys på Trelleborg. Aktieägarna har sett en snabb återhämtningen sedan raset under våren. Frågan är om aktien har mer att ge när konjunkturen nu förväntas vända upp.

Publicerad: 2021-01-14 15:06 av Placera.

Trelleborg mot nytt kursrekord?

Aktieanalys: Med mer än en fördubbling av kursen sedan corona-botten i fjol är industribolaget Trelleborgs aktie nära sina forna toppnivåer. Vi ser ett antal faktorer som talar för att rekordet är på väg att ryka.

Publicerad: 2021-01-13 12:35 av Martin Blomgren

Visa fler resultat