På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Bra betalt för europeisk techjätte

Aktier: Ur kundens perspektiv är betalningsprocesser ofta enkla, men krångliga för företagen. Betaltechbolaget Adyen har utvecklat en plattform som är det enda företag behöver för att ta betalt av sina kunder. Det har belönats på börsen.

Publicerad: 2020-10-26 13:06 av Josefine Gillbrand

Hitta rätt bland vätgasaktierna

Börs: Rallyt i vätgasaktierna har saktat ner men framtidsutsikterna för bolagen ser fortsatt ljusa ut. Placera har tittat på värdekedjan inom vätgasbranschen och vilka som kan bli vinnare på sikt

Publicerad: 2020-10-06 09:51 av Josefine Gillbrand

Så ska kinesisk Tesla-konkurrent växa

Elbilar: Den kinesiska elbilstillverkaren Nio var nära en konkurs i fjol men nu realiserar bolaget planer på att expandera globalt och har bland annat Tencent som stor investerare. I mångas ögon är bolaget “Kinas Tesla”.

Publicerad: 2020-09-16 13:27 av Josefine Gillbrand

Lärdomarna efter börskraschen

Börs: Det har snart gått ett halvår sedan börskraschen i mars 2020. Placera har pratat med flera experter om hur de ser tillbaka på krisen och, framförallt, vilka lärdomar de har tagit med sig.

Publicerad: 2020-08-31 14:17 av Josefine Gillbrand

Teknikjättarnas stenhårda strid

Börs: På fem år har teknikjättarna Nvidia och AMD rusat med över 1 700 respektive 4 000 procent. Intel halkar efter men har överlägset största omsättningen. Placera undersöker skillnaderna mellan bolagen och på vilket sätt de konkurrerar med varandra.

Publicerad: 2020-08-13 14:07 av Josefine Gillbrand

Därför är G5 en av årets vinnare

Börs: Spelbolaget G5 Entertainment är en klar vinnare på en snabbväxande marknad som har accelererat till följd av coronautbrottet. Analytiker ser positivt på bolaget och är överens om att bolaget kan bli en vinnare även på lång sikt.

Publicerad: 2020-08-07 09:19 av Josefine Gillbrand

Tillväxtbolaget med en unik nisch

Aktier: Teknikens starka frammarsch de senaste åren har undgått få och de som var tidigt på bollen har sannolikt gjort sig en bra investering. Bland de mindre omtalade bolagen inom detta område har teknikbolaget BIMobject hittat sin egen, unika, nisch i en bransch som är en av de minst digitaliserade av all ...

Publicerad: 2020-08-05 10:34 av Josefine Gillbrand

Investmentbolagets vinnarstrategi

Aktier: Bure Equity har på ett års tid rusat i kursutvecklingen och är en solklar vinnare på de heta trenderna teknik och medtech. Investmentbolaget såg dock potentialen tidigt i dessa områden och har varit med på resan i hela två decennier. Placera har pratat med Bure Equitys VD Henrik Blomquist.

Publicerad: 2020-07-31 10:00 av Josefine Gillbrand

Därför fortsätter dollarn att tappa i värde

Placerapodden: Placeraredaktionens Pekka Kääntä, Josefine Gillbrand och Pär Ståhl pratar om rapportperiodens coronavinnare, den överraskande starka makrostatistik som lyft börsen i juli och varför kronan är en coronavinnare och fortsätter att stärkas.

Publicerad: 2020-07-31 08:03 av Placera.

Betalkortsjättarna - Så ligger det till

Aktier: Visa och Mastercard är de absolut mest accepterade betalkorten i världen, men amerikanska Discover är inte långt efter. American Express befinner sig längre bak på en fjärde plats men har överlägset största omsättningen. Placera undersöker anledningen till detta och skillnaderna mellan betalkortsbol ...

Publicerad: 2020-07-27 10:43 av Josefine Gillbrand

Betalkortsjättarna - Så ligger det till

Aktier: Visa och Mastercard är de absolut mest accepterade betalkorten i världen, men amerikanska Discover är inte långt efter. American Express befinner sig längre bak på en fjärde plats men har överlägset största omsättningen. Placera undersöker anledningen till detta och skillnaderna mellan betalkortsbol ...

Publicerad: 2020-07-27 10:43 av Josefine Gillbrand

Innovation i operationssalarna

Aktier: Medicinteknikbolaget Intuitive Surgical går från science fiction till verklighet genom att erbjuda marknaden robotassisterande operationer. Dessutom är det till synes ännu ett bolag som blir vinnare på 5G-stormen.

Publicerad: 2020-07-15 14:48 av Josefine Gillbrand

Då ska du sälja dina aktier

Placerapodden: Placeraredaktionens Karl Lans, Ludvig Löngårdh, Josefine Gillbrand och Pär Ståhl pratar om när man ska sälja aktier som faller och hur man ska göra med aktier som stigit kraftigt, Amsterdambörsens techpärla och nyinförskaffade aktier.

Publicerad: 2020-07-10 12:52 av Placera.

Så ska Spotify fortsätta växa

Aktier: Spotify-aktien befinner sig på rekordhöga nivåer. Från att ha varit en aktie med låg aktivitet har investerare fått upp ögonen för bolaget och aktien har, med start i mitten av juni, rusat över 100 procent.

Publicerad: 2020-07-09 11:00 av Josefine Gillbrand

Broman: Framtida digitala vinnare

Fonder: Digitalisering och teknik är områden som tog ett tigersprång i våras men som fortsätter att ta mark. Placera har pratat med Helen Broman, förvaltare på Lannebo Teknik Småbolag - fonden som ser potential i områden där digitalisering lyser med frånvaro.

Publicerad: 2020-07-06 10:02 av Josefine Gillbrand

Aktierna för livet efter pandemin

Placerapodden: Placeras Karl Lans, Ludvig Löngårdh, Josefine Gillbrand och Pär Ståhl pratar om aktierna för livet efter pandemin, 5G-aktier, bränsleceller och varför det bästa kanske är att äga en koppargruva.

Publicerad: 2020-07-03 14:35 av Placera.

Rallyt i vätgasaktierna fortsätter

Aktier: Vätgasaktierna har stigit med flera hundra procent de senaste åren och är minst sagt populära bland småspararna. Placera har pratat med Per Wassén, VD på småspararfavoriten Powercell.

Publicerad: 2020-06-29 11:47 av Josefine Gillbrand

Därför är covidtemat slut på börsen

Placerapodden: Placeraredaktionens Ellinor Beckett, Karl Lans, Lars Frick, och Josefine Gillbrand pratar alternativa sätt att investera i elbilar, Josefines bästa investering, varför covid19 spelat ut sin roll på börsen och dessutom avslöjar Lars Frick karriärens sämsta aktierekommendation.

Publicerad: 2020-06-26 15:24 av Placera.

Ett bra år för svenska skogsaktierna

Börs: Skogsaktierna har generellt gått bra på börsen i år. Och det finns flera skäl till det.

Publicerad: 2020-06-04 13:46 av Josefine Gillbrand

First North utklassar börsens storbolag

Börs: I årets börsoro har de mindre aktierna på First North utklassat de mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen – något som analytikerna inte förväntade sig. Hur går det ihop?

Publicerad: 2020-05-05 10:10 av Josefine Gillbrand

Biltillverkarna under hårt tryck

Börs: Bilindustrin har drabbats hårt. Totalstopp i produktionerna har lett till kraftiga ras bland bilaktierna och bolagens kreditvärderingar sjunker till låga nivåer.

Publicerad: 2020-04-16 14:30 av Josefine Gillbrand