På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Halvårssummering av våra råd

Börsveckan: Då var det dags att summera första halvan av säsongen och vi synar hur våra råd utvecklats hittills under 2020. Sett i backspegeln så har oddsen för att tjäna pengar på Börsveckans aktieanalyser varit goda och den positiva trenden fortsätter.

Publicerad: 2020-07-02 09:25 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Svensk vinnare på ökad digitalisering

PlaceraTV: Börsveckans chefredaktör Gabriel Isskander berättar om det senaste numret av tidningen. Vi foksuerar på den ökade digitaliseringstrenden och Gabriel nämner några aktier som Börsveckan tror kan bli vinnare på detta.

Publicerad: 2020-05-20 08:30 av Placera.

Stanna upp ett tag och fundera lite

Aktiekrönika: I tider som dessa när paniken är utbredd över världens börser och i samhällen, så är det värt att stanna upp och fundera lite kring vad man egentligen investerar i.

Publicerad: 2020-03-25 15:28 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Den som vågar behålla bra bolag belönas

Aktiekrönika: Coronaviruset är en svart svan som var svår att förutse och effekterna av viruset är omöjliga att kvantifiera och prognostisera just nu. Så vad ska man göra nu?

Publicerad: 2020-03-18 09:31 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Börsbolagens rapporter om corona

Aktiekrönika: Den kinesiska stormen tilltar i styrka och har nått Europa på allvar. Coronavirusets utbredning synes ohejdbar och börsen reagerade starkt på det senaste utbrottet i Italien. De ekonomiska konsekvenserna är oklara, men börsbolagen flaggar för problem.

Publicerad: 2020-03-04 14:17 av Lars Frick, Börsveckan

Långsiktigt aktieägande lönar sig

Krönika: Häromdagen fick jag en fråga kring hur vi tänker vad gäller BV-portföljens innehav över tid. Hur ska man resonera som läsare när vi stänger portföljen och startar med en ny varje år?

Publicerad: 2020-02-27 09:36 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Vet du vad din aktiefond innehåller?

Krönika: Diskussionerna är många kring aktivt och passivt förvaltade fonder. Det är mycket man ska tänka på i valet mellan dessa två typer av fonder och samtidigt är det viktigt att förstå vad man exponeras mot för sektorer när man köper en indexfond.

Publicerad: 2020-02-20 13:46 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Aktierna som kan bli nästa uppköp

Text och TV: Det mesta pekar mot att börsbuden kommer att öka i antal under 2020 då finansieringsmöjligheterna är goda, kassorna välfyllda och värderingarna på sina håll och kanter låga.

Publicerad: 2020-02-05 12:13 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Utdelningar: Lyft blicken västerut

Aktiekrönika: Vi följer upp förra veckans svenska utdelningsspecial med att fortsätta gräva efter stabila utdelningsaktier att äga i en långsiktig portfölj. Lyfter man blicken mot USA så finns där de anrika utdelningsbolagen, de så kallade aristokraterna.

Publicerad: 2020-01-21 09:23 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Börsveckans utdelningsportfölj 2020

PlaceraTV: Varje år tar Börsveckan fram en portfölj med de bästa utdelningsaktierna. I dagens avsnitt av Placera TV redogör Börsveckans analytiker Gabriel Isskander och Peter Hedlund om årets portfölj och beskriver samtidigt flera av portföljens innehav.

Publicerad: 2020-01-15 08:31 av Placera.

Dags att summera Börsveckans aktieråd

Aktiekrönika: Nu stänger vi böckerna för 2019 och med det så gör vi en uppföljning över våra råd under året. Sett i backspegeln så har oddsen för att tjäna pengar på Börsveckans råd varit goda. Hur såg det ut ifjol?

Publicerad: 2019-12-10 09:46 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Goda tider för börsens IT-konsulter

Aktiekrönika: Det finns ett par superstarka trender som gynnar IT-konsulterna på börsen och som kommer göra många bolag mindre konjunkturkänsliga över tid. Risker saknas förstås inte men att ha en eller ett par konsulter i portföljen tror vi inte är fel.

Publicerad: 2019-11-27 14:13 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Svagt år för Börsveckans hundar

Aktiekrönika: Att gå mot strömmen på börsen har länge varit en vinnarstrategi för många investerare. Det gäller även för Börsveckans hundar historiskt sett. Ifjol hann dock våra hundar inte riktigt med.

Publicerad: 2019-10-30 09:28 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Ölbolagen – lönsamma kassakor

Krönika: Öl dricks i alla väder och i alla tider. Så har det sett ut i flera tusen år och så kommer det förmodligen förbli under överskådlig framtid. Vi har tittat på de 15 största ölbolagen som kan vara intressanta för att balansera konjunkturkänsligheten i aktieportföljen.

Publicerad: 2019-10-08 15:04 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Krydda med misstrodda aktier

Aktiekrönika: Vilka bolag förväntas öka vinsten mest under 2020 och handlas samtidigt till låga multiplar? Är det befogat eller finns det chans till fin avkastning de kommande åren? Vi har gått igenom hela listan och finner ett par intressanta högriskaktier.

Publicerad: 2019-08-27 10:47 av Gabriel Isskander, Börsveckan

BV: Halvårssummering av våra råd

Aktiekrönika: Då var det dags att summera första halvan av säsongen och vi synar hur våra råd utvecklats hittills under 2019. Sett i backspegeln så har oddsen för att tjäna pengar på Börsveckans aktieanalyser varit goda och den positiva trenden ser ut att fortsätta.

Publicerad: 2019-07-02 11:48 av Gabriel Isskander, Börsveckan

CAG kvalar in i portföljen

Aktieanalys: Det lilla konsultbolaget på First North växer fint och med uppåtgående lönsamhet. Med en bra ägarlista, en hög andel av intäkterna mot den konjunkturstabila offentliga sektorn samt en god direktavkastning så kvalar aktien in i Utdelningsportföljen.

Publicerad: 2019-06-27 09:07 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Teckna inte Traton

Aktiekommentar: Volkswagen sätter lastbilsdivisionen, där svenska anrika Scania ingår, på Stockholmsbörsen. Tyvärr är prisintervallet enormt och oavsett var kursen slutligen hamnar så är värderingen inte särskilt kittlande.

Publicerad: 2019-06-25 08:26 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Allt är inte guld som glimmar

Aktiekrönika: Investmentbolagen har som grupp slagit index med råge över längre tidsserier men det betyder inte att det inte går att hamna fel i sektorn. Vi listar de viktigaste faktorerna att tänka på när det gäller att investera i sektorn.

Publicerad: 2019-06-18 09:20 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Tillväxtraketen Sinch levererar

Aktieanalys: Snabbväxande Sinch visar goda lönsamhetsförbättringar under första kvartalet vilket bådar gott inför framtiden. Bolaget rider på den strukturella tillväxt som råder inom branschen för kommunikationslösningar och värderas fortsatt attraktivt, kursrallyt till trots.

Publicerad: 2019-05-31 10:07 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Småbolagen har halkat efter

Aktiekrönika: Under kraftiga börsuppgångar så brukar småbolagen ta täten. Men inte i år. Småbolagen har presterat hälften så bra som storbolagen. Det skapar en hel del möjligheter för långsiktiga investerare.

Publicerad: 2019-05-21 10:46 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Gyllene tider för börsnördar

Börskrönika: Det är glada tider för börsnördar. Solen skiner och börsen står på rekordhöga nivåer. Och nu haglar både delårsrapporter och årsredovisningarna in vilket ger möjligheter att grotta ner sig djupare i favoritbolaget. Men vilka nyckeltal ska man ta fasta på egentligen?

Publicerad: 2019-04-30 09:34 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Ingen riktig fest i Karnov ännu

Aktieanalys: Karnov, som levererar information och rättsdata till jurister och advokatbyråer, fick ingen kanonstart på sin börsnotering. Är det läge att kliva på detta höglönsamma bolag med starka marknadspositioner i både Sverige och Danmark?

Publicerad: 2019-04-25 10:20 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Motiverad kalasstart för Teqnion?

Börs: Nykomlingen Teqnion, som vill liknas vid tillväxtstjärnan Indutrade, har fått en kalasstart på sin börsresa efter noteringen som gjordes för en dryg vecka sedan. Men är kursuppgången verkligen motiverad?

Publicerad: 2019-04-17 09:13 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Här är de amerikanska aristokraterna

Aktiekrönika: De 57 amerikanska utdelningsaristokraterna imponerar med i snitt 43 år av höjda utdelningar. Här finns många bolag som passar in i en långsiktig portfölj tack vare starka ”vallgravar”.

Publicerad: 2019-04-10 08:45 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Lägg Fortnox-aktien i byrålådan

Aktieanalys: Mjukvarubolaget Fortnox tillhör börsens främsta tillväxtbolag och 2018 blev återigen ett fantastiskt fint år för växjöbolaget. Värderingen är mastig men utsikterna ser å andra sidan väldigt goda ut framgent.

Publicerad: 2019-04-05 09:47 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Varning för bolagen med högst skulder

Börs: Höga skulder är sällan ett problem i goda tider när det mesta ser ut att vara frid och fröjd. Att döma av historien så kan det dock vända fort. Äger du något bolag på varningslistan?

Publicerad: 2019-04-04 10:27 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Decenniets bästa aktier

Börs: Vilka är 2010-talets bästa aktier? Kan man se några mönster som hjälper till att pricka framtida vinnare? Frågorna är många och svaren likaså men vissa ledtrådar ges ändå när man studerar bolagen på topplistan.

Publicerad: 2019-02-14 09:28 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Köpråd som slår börsindex

Börs: Då var det dags att summera 2018 och vi synar hur våra råd utvecklats under året. Sett i backspegeln så har oddsen för att tjäna pengar på Börsveckans råd varit goda och den positiva trenden fortsätter.

Publicerad: 2018-12-12 09:16 av Gabriel Isskander, Börsveckan

IT-sektorn står stark på börsen

Börs: Visst är IT-bolagen konjunkturkänsliga och visst råder det brist på konsulter vilket driver upp löner och kostnaderna i branschen. Men IT-bolagen står ändå starka överlag tack vare starka samhällstrender som kommer gynna sektorn över tid.

Publicerad: 2018-11-21 14:51 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Visa fler resultat