På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Börsveckans guide inför sommarbörsen

Börsveckan: Många loggar ut under sommaren medan andra finner goda möjligheter att fiska upp intressanta aktier till rabatter när handeln och likviditeten minskar drastiskt under sommarmånaderna. Se till att vara förberedd.

Publicerad: 2020-07-03 09:19 av Peter Hedlund, Börsveckan

Börskaoset skapar nya köplägen

Krönika: Coronaviruset gäckar samhället och finansmarknaderna. Aktier säljs i panik och samtliga sektorer tar stryk. Men världen kommer inte gå under denna gången heller. Måhända finns det risk för inflation.

Publicerad: 2020-03-11 14:02 av Peter Hedlund, Börsveckan

Börsveckans utdelningsportfölj 2020

PlaceraTV: Varje år tar Börsveckan fram en portfölj med de bästa utdelningsaktierna. I dagens avsnitt av Placera TV redogör Börsveckans analytiker Gabriel Isskander och Peter Hedlund om årets portfölj och beskriver samtidigt flera av portföljens innehav.

Publicerad: 2020-01-15 08:31 av Placera.

Börsveckan om bettingaktier

PlaceraTV: Tillsammans med Placeras Jesper Norberg går Peter Hedlund igenom innehållet i senaste numret av Börsveckan. I veckans nummer går Börsveckan igenom flera aktier. Dessutom lyfter Peter fram två bettingaktier med olika förutsättningar.

Publicerad: 2019-09-23 14:57 av Placera.

Då är det dags att köpa spelbolagen

Placerapodden: Spelbolagen inom betting på Stockholmsbörsen har pressats hårt av nya regleringar och hårdare konkurrens samtidigt har många fondbolag av etiska skäl valt att sälja sina innehav. Hur ska spelbolagsinvesterare tänka?

Publicerad: 2019-07-02 15:10 av Placera.

Tufft för inkastarna på börsen

Kommentar: Det är stora skillnader mellan börsens affiliatebolag. Vi benar ut vad en affliate är och hur landet ligger efter Q1-rapporterna.

Publicerad: 2019-06-04 09:24 av Peter Hedlund, Börsveckan

Risker och möjligheter i oljebranschen

Börs: Det eftertraktade svarta guldet börjar återigen göra skäl för namnet efter att priset återhämtat sig den senaste tiden. Det behöver dock inte innebära att det är köpläge i alla oljebolag. Det finns nämligen många parametrar att ta hänsyn till.

Publicerad: 2018-05-30 10:48 av Peter Hedlund, Börsveckan

Kulmen i rapportfrossan

Börscocktail: Rapportvågen har dånat in över börsgolvet men snart blir det lugnare tider igen. Råvarusektorn har fortsatt att "ralla". Och trenden bland de rapporterande storbolagen är svag tillväxt.

Publicerad: 2016-04-29 15:36 av Fredrik von Schantz