På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Diversifiera med infrastruktur

Fondanalys: Infrastrukturinvesteringar erbjuder attraktiva kassaflöden och stabila vinster. De är defensiva och erbjuder inflationsskydd och intäkterna påverkas inte så mycket av konjunkturen. Infrastrukturtillgångar ger en bra diversifiering i en fondportfölj.

Publicerad: 2022-05-05 14:08 av Pär Ståhl

Två USA-fonder för den långsiktige

Fondanalys : USA är världens största ekonomi, och med en enorm hemmamarknad är många bolag skyddade från dagens problem med krig i Ukraina och ansträngda leverantörskedjor. Placera tipsar om två USA-fonder.

Publicerad: 2022-04-19 10:17 av Pär Ståhl

Fonder: Satsa på högutdelarna

Fondanalys: Den som investerar i högutdelande bolag får ta del av både en årlig utdelning och underliggande kursuppgång. Högutdelarna är oftast mogna och väletablerade med värdebolagsegenskaper. Placera har en köpvärd fond som investerar i svenska högutdelare.

Publicerad: 2022-04-06 13:42 av Pär Ståhl

Tillväxtmarknader för den långsiktige

Fondanalys: Det är viktigt att lyfta blicken när det är som mörkast och se på långsiktiga starka trender som ger förutsättningar för tillväxt på sikt. Tillväxtmarknaderna har haft några svaga år. Men nu är värderingen lägre än på många år. Placera tipsar om två tillväxtmarknadsfonder för den långsiktige investe ...

Publicerad: 2022-03-16 10:36 av Pär Ståhl

Två fondtips för Asienplaceringar

Fondanalys: Den asiatiska aktiemarknaden har bjudit på varannanårsbörs de senaste åren. Fjolåret var överraskande svagt med corona och ökade regleringar för flera branscher i Kina. 2020 var betydligt bättre. Placera har två fondtips för den som vill öka sin Asienexponering.

Publicerad: 2022-03-09 11:08 av Pär Ståhl

Latinamerikafonder är hett igen

Fondanalys : Latinamerikafonder hörde till fjolårets sämre fondkategori men i år har intresset svängt hos investerarna och fondkategorin har börjat året starkt. Placera har ett fondval för den långsiktige fondinvesteraren.

Publicerad: 2022-02-21 13:54 av Pär Ståhl

Kinesiska A-aktier för den långsiktige

Fondanalys: Kinafonder hade det extra tufft under fjolåret och underpresterade betydligt jämfört med globalindex. Det finns flera faktorer som talar för en långsiktig exponering mot kinesiska A-aktier i en fondportfölj. Placera har tittat på en Kinafond med fokus på kinesiska A-aktier.

Publicerad: 2022-02-10 12:39 av Pär Ståhl

Tre blandfonder som drar ned din risk

Fondanalys: Efter rekordnoteringen i slutet av december har aktieindexen världen över backat betydligt. För den som vill minska risken i sitt sparande har Placera analyserat utbudet av bra blandfonder.

Publicerad: 2022-01-26 13:27 av Pär Ståhl

Två Europafonder med rätt avkastning

Fondanalys: Det har varit fördel europeiska aktier i starten på det nya året när investerarna lämnat högt värderade amerikanska teknikaktier. Placera lyfter två Europafonder med hög riskjusterad avkastning.

Publicerad: 2022-01-20 09:24 av Pär Ståhl

Indienfonder för den långsiktige

Fondanalys: Senast jag skrev om Indienfonder var under våren 2020 då hade Bombay-börsen backat med 25 procent under året och Indien var inte på investerarnas topplista. I år är det tvärt om och den indiska aktiemarknaden är glödhet. Placera har listat två Indienfonder som har framtiden för sig.

Publicerad: 2021-12-28 10:31 av Pär Ståhl

En teknikfond med framtiden för sig

Fondanalys : Nya innovativa teknikbolag kommer sannolikt att driva mycket av den framtida tillväxten inom tekniksektorn. Placera rekommenderar en teknikfond med tydligt framtidsfokus.

Publicerad: 2021-12-08 09:58 av Pär Ståhl

Ta rygg på världens bästa investerare

Fondanalys: Riskkapitalindustrin växer så det knakar med ett ständigt inflöde av nytt kapital samtidigt som investeringarna fortsätter att leverera en hög riskjusterad avkastning. Historiskt har det varit en lönsam affär att investera i noterade riskkapitalbolag. Placera har en favoritfond inom fondkategorin fo ...

Publicerad: 2021-11-04 11:05 av Pär Ståhl

Två fonder för japansk nystart

Fondanalys: Japan går mot en omstart efter en tuff period med covid-19. Ett stort stimulanspaket för att få i gång ekonomin står för dörren samtidigt som landet går till parlamentsval i slutet på oktober. Placera har ett par favoritfonder i landet där solen går upp.

Publicerad: 2021-10-20 15:00 av Pär Ståhl

Två fonder för nästa tillväxtmarknader

Fondanalys: Det senaste året har nya tillväxtmarknader fått ett välförtjänt lyft och utklassat fondkategorin tillväxtmarknadsfonder. Låga värderingar och bra vinsttillväxt talar för fortsatt omvärdering. Placera guidar om två fonder som letar framtida vinnare på nya tillväxtmarknader.

Publicerad: 2021-10-07 09:48 av Pär Ståhl

En fond som drar ned din risk

Fondanalys: Börserna världen över har varit glödheta under sommaren. Men allt fler pratar om en att det ligger en rekyl i korten som kan ge nya köplägen. Vill du minska risken i fondportföljen har Placera en gammal räntefondsfavorit som fortfarande håller måttet.

Publicerad: 2021-09-10 09:24 av Pär Ståhl

Därför ska du äga en småbolagsfond

Fondanalys: Svenska småbolag hör till en av de absolut bästa tillgångsklasserna på aktiemarknaden. Fondkategorin ”Sverige, små- och medelstora bolag” hör till fondvinnarna och har utklassat Sverigefonder med bred marginal. Placera har två småbolagsfavoriter.

Publicerad: 2021-09-03 09:13 av Pär Ståhl

En läkemedelsfond för framtiden

Fondanalys : Megatrender skapar stark tillväxt i hälsovårdssektorn. Placera rekommenderar en läkemedelsfond med tydligt framtidsfokus.

Publicerad: 2021-08-19 11:21 av Pär Ståhl

Två aktiva globalfondsfavoriter

Fondanalys: Många av globalfonderna har inte hängt med i årets uppgång. Placera lyfter fram två aktivt förvaltade globalfonder som vi tror har framtiden för sig.

Publicerad: 2021-07-07 09:55 av Pär Ståhl

Sverigefond med strålande stabilitet

Fondanalys: Att ha en Sverigefond som bas i sitt fondsparande är oftast ett självklart val. Med en väl utvecklad investeringsprocess och en av fondmarknadens längsta förvaltningsuppdrag lyfter Placera fram en Sverigefond som sticker ut i mängden.

Publicerad: 2021-06-18 08:22 av Pär Ståhl

Fonden som skyddar mot svängningar

Fondanalys : Den senaste månaden har rörelserna på börsen ökat. På marknadsspråk säger man att volatiliteten stigit. Vill du ha lugnare rörelser i din fondportfölj kan det vara läge att diversifiera med en marknadsneutral hedgefond.

Publicerad: 2021-05-21 12:41 av Pär Ståhl

Småbolagsfonden som letar brett

Fondanalys: Norden erbjuder en bra miljö för små- och medelstora bolag. Över tid har de haft en högre avkastning än de stora nordiska drakarna. Placera har tips på en nordisk småbolagsfond med lägre risk än snittfonden och bra riskspridning då den investerar i över 150 bolag.

Publicerad: 2021-05-11 10:39 av Pär Ståhl

En favoritfond för en hållbar miljö

Fondanalys: Miljön och klimat blir en allt viktigare fråga investerare. både EU och USA kommer att investera stora belopp i gröna investeringar de närmaste åren. Placera lyfter fram en miljöfond med en ovanligt stark riskjusterad avkastning.

Publicerad: 2021-04-28 09:11 av Pär Ståhl

Fonden för utdelningsjägarna

Fondanalys: Årets utdelningssäsong infaller snart och de föreslagna utdelningar är betydligt större än i fjol. Vill du ta del av högutdelarna har Placera hittat en köpvärd fond med fokus på svensk direktavkastning.

Publicerad: 2021-04-13 10:09 av Pär Ståhl

En smart global fond för värdebolag

Fondanalys: Värdeaktier är åter i ropet hos investerarkollektivet efter att flera år levt i skuggan av tillväxtbolagens framfart. Jag tipsar om en smart fond med systematisk modellbaserat investeringsfokus i globala värdebolag.

Publicerad: 2021-04-07 14:19 av Pär Ståhl

Så kan du investera i värdebolag

Fondanalys: Den senaste tidens sektorrotation från högvärderade tillväxtbolagsaktier till betydligt billigare värdebolag har varit tydlig. Letar du en billig exponering mot stora värdebolag i USA har Placera ett tips.

Publicerad: 2021-03-10 09:13 av Pär Ståhl

Ett fondpaket för Europaplaceringen

Fondanalys : Fondinvesterare kan göra två investeringsstrategival. Välja en aktivt förvaltad fond eller en passivt förvaltad indexnära fond. Men det ena behöver inte utesluta varandra. Placera har satt ihop ett Europafondspaket med båda strategierna.

Publicerad: 2021-03-08 14:11 av Pär Ståhl

Två fonder för den asiatiska tillväxten

Fondanalys: Asien ligger i den absoluta framkanten när det gäller innovativa bolag och några av världens mest kända internet- och teknikbolag hör hemma här. Placera har två fondtips för den som vill öka sin Asienexponering.

Publicerad: 2021-02-19 12:32 av Pär Ståhl

En fond med fullt fokus på AI

Fondanalys: Artificiell intelligens (AI) utgör en allt större del av våra liv. Det handlar om att lösa problem, skapa och ge större bekvämlighet, ökad produktivitet och förbättrad sjukvård. Placera har hittat en fond med fokus på olika typer av AI-bolag.

Publicerad: 2021-02-03 09:38 av Pär Ståhl

Finländska småbolag värt ett fondköp

Fondanalys: Mindre bolag växer normalt snabbare än större bolag. Det har varit särskilt tydligt när man ser på Norden där småbolag de senaste tio åren utklassat storbolagen. Placera har tittat på en finsk småbolagsfond med en ovanligt stark avkastningshistorik.

Publicerad: 2021-01-21 11:24 av Pär Ståhl

Fyra faktorer styr köpvärd fond

Fondanalys: Att kapitalet flödar till de mest populära trenderna har varit särskilt tydligt det senaste året. Placera har ett fondtips för den som tror på en starkare utveckling för värdebolag och medelstora bolag, som haft några tunga år.

Publicerad: 2021-01-13 09:15 av Pär Ståhl

Visa fler resultat