På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Tio köpvärda fonder i november

Köptips: Börserna har fortsatt att stiga under oktober med stöd från en bra rapportperiod på båda sidor Atlanten. Placera väljer att göra ett fondval inför november och det är storleken som räknas.

Publicerad: 2019-11-01 10:19 av Pär Ståhl

Köpvärda fonder i januari

Köptips: När man trodde att finansmarknaden skulle vända i början på december, så fortsatte börsfallet i stället. Det har varit en osedvanligt tuff månad med stora nedgångar på i princip alla fondmarknader. Jag väljer att göra ett defensivt fondbyte inför årsskiftet.

Publicerad: 2018-12-27 10:30 av Pär Ståhl

Köpvärda fonder i april

Köptips: Mars har bjudit på fortsatt svaga globala börser. Oron och volatiliteten har marknaden i ett grepp. Inför april gör vi en förändring på vår fondköplista.

Publicerad: 2018-03-28 14:04 av Pär Ståhl

Köpvärda fonder i februari

Köptips: Fondåret 2018 har startat starkt med breda uppgångar på världens börser. Avkastningen i januari är bland den bästa sedan 1987.

Publicerad: 2018-01-31 14:37 av Pär Ståhl

En kinaförvaltare i världsklass

Fondanalys: Kinafonder hörde till fjolårets fondvinnare. Men det finns flera trender som fortfarande talar för kinesiska investeringar. Placera har hittat en aktivt förvaltad Kinafond för den långsiktige investeraren.

Publicerad: 2018-01-22 15:34 av Pär Ståhl

Tio köpvärda fonder i januari

Köptips: Ett överraskande starkt fondår går mot sitt slut. 2017 har bjudit på flera börsrekord och vi ser med tillförsikt fram emot ett nytt spännande 2018.

Publicerad: 2017-12-27 10:10 av Pär Ståhl

Köpvärda fonder i december

Köptips: Alternativen till aktier är få och värdens börser har fortsatt norrut den senaste månaden. För den riskvillige är det fortsatt aktiefonder som gäller, och vi byter ut en trotjänare på listan över köpvärda fonder i december.

Publicerad: 2017-11-30 13:06 av Pär Ståhl

Köpvärda fonder i november

Köptips: Fler av världens börser handlas på nya rekordnoteringar, med stöd från en bra rapportperiod både i Sverige och i USA.

Publicerad: 2017-10-31 13:12 av Pär Ståhl

Tio köpvärda fonder i oktober

Köptips : Efter regn kommer solsken, vilket är en bra beskrivning på Stockholmsbörsen framfart i september. Och den svenska kronan fick till sist retirera mot den amerikanska dollarn, vilket gynnat utländska investeringar.

Publicerad: 2017-09-29 13:38 av Pär Ståhl

En köpvärd Japanfond

Fondanalys: Japanfonderna kan mycket väl fortsätta upp trots kraftiga börsuppgångar de senaste månaderna. Placera.nu har en favorit bland de breda Japanfonderna, men vi manar till försiktighet.

Publicerad: 2013-05-21 13:59 av Jesper Strandberg

Oroligt hos Thenberg Fonder

Analys: Thenberg Fonder är till salu - igen. Det bådar inte gått för framtiden. Ännu en gång går förvaltarna och spararna en oviss framtid till mötes och det är beklagligt att ägarna inte är mer långsiktiga. Placera.nu kan inte göra annat än rekommendera andra fonder innan en ny ägare har tagit över och vis ...

Publicerad: 2009-06-30 16:05 av Jesper Strandberg

Motigt för Thenberg & Kinde

Fonder:  Den Göteborgsbaserade investmentbanken Thenberg & Kinde gjorde en förlust på drygt 3 miljoner kronor under det tredje kvartalet. En nyemission är på gång. Det går också dåligt för bolagets fonder. Endast en av hedgefonderna, Thenberg Macro Hedge, står på plus i år.

Publicerad: 2008-11-25 11:23 av Jesper Strandberg

Klockan klämtar för hedgefonderna

Hedgefonder: Finanskrisen skiljer agnarna från vetet bland hedgefonderna. Många är månadshandlade och nästa vecka kommer nya siffror. Börsen har svängt kraftigt under oktober, något som vi vet att hedgefonderna inte tycker om. Förbered er på en nagelbitare.

Publicerad: 2008-10-31 10:44 av Jesper Strandberg

Här är fonderna som går upp när börsen dyker

Fonder:  Det går att tjäna pengar på fonder även om börserna rasar, men det är ofta förenat med hög risk. Placera Nu har tittat närmare på ett gäng specialfonder som går som tåget just nu.

Publicerad: 2008-03-20 11:52 av Margaretha Levander

Pekka tar revansch

Fondanalys:  Thenberg Fonders förvaltare Pekka Kääntä har lärt sig att handla. Hans fond Thenberg Macro Hedge, som tidigare gick under namnet BP Fonder Macro Hedge, ligger på plus 7 procent sedan årsskiftet. Men veckobreven hinner Pekka Kääntä inte längre med att skriva.

Publicerad: 2008-02-12 10:51 av Margaretha Levander

BP Fonders vd mot väggen

Fondanalys: I väntan på att Finansinspektionen ska godkänna de nya ägarna Thenberg & Kinde fortsätter Bergsgård Petersons hedgefonder att gå uselt. Frågan är om det finns någon anledning att vänta in den omstart som utlovats. För att ta reda på det har Placera Nu har ställt vd Johan Bergsgård (bilden) mot vägge ...

Publicerad: 2007-12-03 09:24 av Margaretha Levander

BP Macro Hedge: Tålamodet tryter

Fondanalys: Bergsgård Peterssons snart årsgamla makrohedgefond, med förvaltaren Pekka Kääntä (bilden), fortsätter att göra spararna besvikna. Återhämtningen under sensommaren blev kortvarig och nu väntar Placera Nu allt mer otåligt på bevis på att fondens strategi räcker för att, som utlovat, långsiktigt genere ...

Publicerad: 2007-10-10 14:01 av Margaretha Levander

BP macrohedges förvaltare: "Riksbanken chockade oss"

Fondanalys: Bergsgård Petersons makrohedgefond har inte gått något vidare sedan premiären vid årsskiftet. Placera Nu har ställt förvaltaren och före detta affärsjournalisten Pekka Kääntä (bilden) mot väggen. Är det kanske lättare att skriva om räntor och växelkurser än att förvalta efter dem? Läs vad han svarad ...

Publicerad: 2007-04-19 11:18 av Margaretha Levander