På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

När slår vätgasmarknaden igenom?

Aktier: Vätgasaktier befann sig en kort tid i rampljuset innan de störtdök under våren 2021. Sedan dess har energimarknaden sporrats ytterligare och det kan nu vara dags att vända blickarna mot vätgasaktierna igen. Hur långt fram på vätgasresan är vi?

Publicerad: 2022-07-20 09:54 av Adriana Valladares

Trump talar för guldet

Råvaror/Fondkommentar: Ädelmetaller har startat året starkt. Det finns flera faktorer som talar för att det kan fortsätta.

Publicerad: 2017-02-06 11:11 av Pär Ståhl

Glöm guld som säker investering

Krönika: I veckan nådde guldpriset ny årshögstanivå men uppgången slutar inte där, om man får tro experterna. Men de som tror på högre guldpris ser också en stundande ekonomisk kollaps.

Publicerad: 2016-06-17 10:43 av Fredrik von Schantz

Så blåser fondbolagen spararna – igen

Krönika: En undersökning gjord av Morningstar besannar mina farhågor om att fondspararna får betala dyrt för sina Luxemburgfonder eftersom fondavgifterna är betydligt högre i Luxemburg än i Sverige. Det kan vara en förklaring till att bolagen gärna flyttar sina fonder dit.

Publicerad: 2013-10-30 15:51 av Jesper Strandberg

Så tjänar du på de stigande matpriserna

Krönika:  Varje investering föregås av en analys av förutsättningarna för att tillgången på sikt kommer att stiga i pris. I fallet jordbruksprodukter är svaret tydligt; efterfrågan kommer att stiga snabbare än tillgången. Följden blir prisökningar.

Publicerad: 2011-03-18 10:15 av Carl Cederström

Därför hamnar indexfonder i skymundan

Krönika:  Det råder ingen brist på indexfonder på den svenska marknaden. En sökning på Morningstar ger att det finns 100 olika alternativ att välja mellan. Men indexfonder attraherar inte speciellt mycket kapital. En anledning är att spararna söker hög avkastning och är villiga att ta lite högre risker.

Publicerad: 2008-04-07 11:14 av Jesper Strandberg