På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Två Europafonder med rätt avkastning

Fondanalys: Det har varit fördel europeiska aktier i starten på det nya året när investerarna lämnat högt värderade amerikanska teknikaktier. Placera lyfter två Europafonder med hög riskjusterad avkastning.

Publicerad: 2022-01-20 09:24 av Pär Ståhl

Mindre risktagande bland investerare - EPFR Global Navigator

Centralbanker som reagerar på stigande inflation och en fortsatt smittspridning av coronaviruset har fått investerare att ta mindre risk under den tredje veckan i december, det skriver EPFR i sin veckovisa fondanalys.En av de sektorer som såg stora utflöden under tredje veckan i december var alterna ...

Publicerad: 2021-12-30 07:48 av Finwire

Indienfonder för den långsiktige

Fondanalys: Senast jag skrev om Indienfonder var under våren 2020 då hade Bombay-börsen backat med 25 procent under året och Indien var inte på investerarnas topplista. I år är det tvärt om och den indiska aktiemarknaden är glödhet. Placera har listat två Indienfonder som har framtiden för sig.

Publicerad: 2021-12-28 10:31 av Pär Ståhl

Indienfonder för den långsiktige

Fondanalys: Senast jag skrev om Indienfonder var under våren 2020 då hade Bombay-börsen backat med 25 procent under året och Indien var inte på investerarnas topplista. I år är det tvärt om och den indiska aktiemarknaden är glödhet. Placera har listat två Indienfonder som har framtiden för sig.

Publicerad: 2021-12-28 10:31 av Pär Ståhl

En teknikfond med framtiden för sig

Fondanalys : Nya innovativa teknikbolag kommer sannolikt att driva mycket av den framtida tillväxten inom tekniksektorn. Placera rekommenderar en teknikfond med tydligt framtidsfokus.

Publicerad: 2021-12-08 09:58 av Pär Ståhl

En USA-fond med stark historik

Fondanalys: USA-börserna har genom en stark inledning på hösten tillsammans med en markant dollarförstärkning seglat upp som en av årets bästa fondkategorier. Placera har botaniserat i utbudet av USA-fonder och hittat en fond med ett förvaltningsteam som är ovanligt erfaret med en utmärkt avkastningshistorik.

Publicerad: 2021-11-24 10:43 av Pär Ståhl

Ta rygg på världens bästa investerare

Fondanalys: Riskkapitalindustrin växer så det knakar med ett ständigt inflöde av nytt kapital samtidigt som investeringarna fortsätter att leverera en hög riskjusterad avkastning. Historiskt har det varit en lönsam affär att investera i noterade riskkapitalbolag. Placera har en favoritfond inom fondkategorin fo ...

Publicerad: 2021-11-04 11:05 av Pär Ståhl

Två fonder för japansk nystart

Fondanalys: Japan går mot en omstart efter en tuff period med covid-19. Ett stort stimulanspaket för att få i gång ekonomin står för dörren samtidigt som landet går till parlamentsval i slutet på oktober. Placera har ett par favoritfonder i landet där solen går upp.

Publicerad: 2021-10-20 15:00 av Pär Ståhl

Fortsatt stort inflöde till aktiefonder - EPFR Global Navigator

Förväntningarna på en ökad ekonomisk tillväxt, stigande amerikansk arbetstillväxt och att inflationen skulle vara övergående tog en smäll under veckan då problem i leveranskedjor samt stigande energipriser fortsatte att spöka. Det skriver EPFR i sin veckovisa fondanalys. Amerikansk inflation överste ...

Publicerad: 2021-10-15 17:02 av Finwire

Två fonder för nästa tillväxtmarknader

Fondanalys: Det senaste året har nya tillväxtmarknader fått ett välförtjänt lyft och utklassat fondkategorin tillväxtmarknadsfonder. Låga värderingar och bra vinsttillväxt talar för fortsatt omvärdering. Placera guidar om två fonder som letar framtida vinnare på nya tillväxtmarknader.

Publicerad: 2021-10-07 09:48 av Pär Ståhl

Fortsatta inflöden till aktie- och obligationsfonder trotts ökade risker - EPFR Global Navigator

Det tredje kvartalet avslutades med fortsatta inflöden till både aktie- och obligationsfonder trotts att riskerna kring den globala tillväxten ökade under veckan. Det skriver EPFR i sin veckovisa fondanalys. Under den sista veckan i september såg aktiefonder som följs av EPFR ett inflöde på 9,1 milj ...

Publicerad: 2021-10-01 16:10 av Finwire

Inflöden till aktiefonder nådde den högsta nivån på 26 veckor - EPFR Global Navigator

Inflöden i aktiefonder som följs av EPFR nådde under veckan den högsta nivån på 26 veckor då investerare fortsatte att skaka av sig all oro kring potentiella hot mot den globala marknaden. Det skriver EPFR i sin veckovisa fondanalys. Trots stora orosmoln gällande det skuldtaket i USA, ökad smittspri ...

Publicerad: 2021-09-17 15:48 av Finwire

En fond som drar ned din risk

Fondanalys: Börserna världen över har varit glödheta under sommaren. Men allt fler pratar om en att det ligger en rekyl i korten som kan ge nya köplägen. Vill du minska risken i fondportföljen har Placera en gammal räntefondsfavorit som fortfarande håller måttet.

Publicerad: 2021-09-10 09:24 av Pär Ståhl

Investerare har fortsatt tro på stark tillväxt bland amerikanska företag - EPFR Global Navigator

Under inledningen av september har fondinvesterare fortsatt tro på växande amerikanska företagsvinster, fortsatt stöd från centralbanker och en grönare framtid. Samtidigt har investerare tagit skydd för ökad inflation där inflationsskyddade obligationsfonder har sett ett inflöde på nästan 70 miljard ...

Publicerad: 2021-09-03 16:04 av Finwire

Därför ska du äga en småbolagsfond

Fondanalys: Svenska småbolag hör till en av de absolut bästa tillgångsklasserna på aktiemarknaden. Fondkategorin ”Sverige, små- och medelstora bolag” hör till fondvinnarna och har utklassat Sverigefonder med bred marginal. Placera har två småbolagsfavoriter.

Publicerad: 2021-09-03 09:13 av Pär Ståhl

Fortsatta inflöden till aktie- och obligationsfonder trotts oroligheter - EPFR Global Navigator

Trotts svagare konsumentdata, nya utbrott av deltaviruset och talibanernas erövrande i Afghanistan har pengar fortsatt flöda in till fonder under den tredje veckan i augusti. Det skriver EPFR i sin veckovisa fondanalys. Aktiefonder såg det största inflödet sedan den andra veckan på juni, obligations ...

Publicerad: 2021-08-20 16:07 av Finwire

En läkemedelsfond för framtiden

Fondanalys : Megatrender skapar stark tillväxt i hälsovårdssektorn. Placera rekommenderar en läkemedelsfond med tydligt framtidsfokus.

Publicerad: 2021-08-19 11:21 av Pär Ståhl

Två aktiva globalfondsfavoriter

Fondanalys: Många av globalfonderna har inte hängt med i årets uppgång. Placera lyfter fram två aktivt förvaltade globalfonder som vi tror har framtiden för sig.

Publicerad: 2021-07-07 09:55 av Pär Ståhl

Fortsatta inflöden till amerikanska aktie- och obligationsfonder - EPFR Global Navigator

Under veckan som passerat har amerikanska aktie- och obligationsfonder sett fortsatta inflöden om 35 miljarder dollar. Det skriver EPFR i sin veckovisa fondanalys. Vidare så noterade europeiska aktiefonder det största veckovisa inflödet på 3 år. Utflödet från japanska aktiefonder såg högsta nivån på ...

Publicerad: 2021-06-18 14:12 av Finwire

Sverigefond med strålande stabilitet

Fondanalys: Att ha en Sverigefond som bas i sitt fondsparande är oftast ett självklart val. Med en väl utvecklad investeringsprocess och en av fondmarknadens längsta förvaltningsuppdrag lyfter Placera fram en Sverigefond som sticker ut i mängden.

Publicerad: 2021-06-18 08:22 av Pär Ståhl

Fonden som skyddar mot svängningar

Fondanalys : Den senaste månaden har rörelserna på börsen ökat. På marknadsspråk säger man att volatiliteten stigit. Vill du ha lugnare rörelser i din fondportfölj kan det vara läge att diversifiera med en marknadsneutral hedgefond.

Publicerad: 2021-05-21 12:41 av Pär Ståhl

Småbolagsfonden som letar brett

Fondanalys: Norden erbjuder en bra miljö för små- och medelstora bolag. Över tid har de haft en högre avkastning än de stora nordiska drakarna. Placera har tips på en nordisk småbolagsfond med lägre risk än snittfonden och bra riskspridning då den investerar i över 150 bolag.

Publicerad: 2021-05-11 10:39 av Pär Ståhl

En favoritfond för en hållbar miljö

Fondanalys: Miljön och klimat blir en allt viktigare fråga investerare. både EU och USA kommer att investera stora belopp i gröna investeringar de närmaste åren. Placera lyfter fram en miljöfond med en ovanligt stark riskjusterad avkastning.

Publicerad: 2021-04-28 09:11 av Pär Ståhl

Fonden för utdelningsjägarna

Fondanalys: Årets utdelningssäsong infaller snart och de föreslagna utdelningar är betydligt större än i fjol. Vill du ta del av högutdelarna har Placera hittat en köpvärd fond med fokus på svensk direktavkastning.

Publicerad: 2021-04-13 10:09 av Pär Ståhl

En smart global fond för värdebolag

Fondanalys: Värdeaktier är åter i ropet hos investerarkollektivet efter att flera år levt i skuggan av tillväxtbolagens framfart. Jag tipsar om en smart fond med systematisk modellbaserat investeringsfokus i globala värdebolag.

Publicerad: 2021-04-07 14:19 av Pär Ståhl

Så kan du investera i värdebolag

Fondanalys: Den senaste tidens sektorrotation från högvärderade tillväxtbolagsaktier till betydligt billigare värdebolag har varit tydlig. Letar du en billig exponering mot stora värdebolag i USA har Placera ett tips.

Publicerad: 2021-03-10 09:13 av Pär Ståhl

Ett fondpaket för Europaplaceringen

Fondanalys : Fondinvesterare kan göra två investeringsstrategival. Välja en aktivt förvaltad fond eller en passivt förvaltad indexnära fond. Men det ena behöver inte utesluta varandra. Placera har satt ihop ett Europafondspaket med båda strategierna.

Publicerad: 2021-03-08 14:11 av Pär Ståhl

Två fonder för den asiatiska tillväxten

Fondanalys: Asien ligger i den absoluta framkanten när det gäller innovativa bolag och några av världens mest kända internet- och teknikbolag hör hemma här. Placera har två fondtips för den som vill öka sin Asienexponering.

Publicerad: 2021-02-19 12:32 av Pär Ståhl

Två fonder för den asiatiska tillväxten

Fondanalys: Asien ligger i den absoluta framkanten när det gäller innovativa bolag och några av världens mest kända internet- och teknikbolag hör hemma här. Placera har två fondtips för den som vill öka sin Asienexponering.

Publicerad: 2021-02-19 12:32 av Pär Ståhl

En fond med fullt fokus på AI

Fondanalys: Artificiell intelligens (AI) utgör en allt större del av våra liv. Det handlar om att lösa problem, skapa och ge större bekvämlighet, ökad produktivitet och förbättrad sjukvård. Placera har hittat en fond med fokus på olika typer av AI-bolag.

Publicerad: 2021-02-03 09:38 av Pär Ståhl

Visa fler resultat