På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Sektorn med hög tillväxt och låg värdering

Placerapodden: I detta avsnitt av Placeras redaktionspodd talar Jesper Norberg, Pär Ståhl och Ellinor Beckett om en intressant sektor, starten på rapportperioden och varför man ska nöja sig med lagom.

Publicerad: 2020-10-16 14:42 av Placera.

Kommer dubbeldippen nu?

Placerapodden: I redaktionspodden pratar Pär Ståhl, Jesper Norberg, Karl Lans, Ellinor Beckett om en kommande dubbeldipp, nya börsintroduktioner, marknaden alla borde följa, Kazakstans Klarna och Polens Amazon.

Publicerad: 2020-10-09 14:58 av Placera.

Ett varningens finger för höga värderingar

Placerapodden: Pekka Kääntä och Pär Ståhl diskuterar varför gröna investeringar är vinnare och vilka trender som gynnat Stockholmsbörsen och den svenska kronan. Pekka lyfter ett varningens finger för höga värderingar och ser fram emot tiden efter det amerikanska presidentvalet.

Publicerad: 2020-10-06 11:03 av Placera.

"Därför slutade jag med utdelningsaktier"

Placerapodden: Pensions- och aktieexperten Stefan Thelenius intervjuas av Karl Lans och Pär Ståhl om tillväxtportföljen som utklassar börsen, varför han slutat köpa utdelningsaktier, molntjänster, medtech, humanisering av husdjur, de viktigaste nyckeltalen och om att investera så att kudden finns kvar.

Publicerad: 2020-10-05 13:52 av Placera.

Så ska du hantera dina vinnaraktier

Placerapodden: Denna veckas redaktionspodd har temat vinnare. Vi pratar om bland annat megavinnare, årets vinnaraktier och en bortglömd vinnarsektor. Karl Lans, Pär Ståhl, Ellinor Beckett och Jesper Norberg medverkar.

Publicerad: 2020-10-02 15:04 av Placera.

Drar ned risken i fondportföljen inför oktober

Placera: STOCKHOLM (Fonder Direkt) Riskviljan är stor bland investerarna globalt trots de senaste veckornas nyheter om en ökad smittotakt i flera stora europeiska städer. Placeras fondredaktör Pär Ståhl väljer att säkra vinsten i en svensk aktiefond och rör sig mot det säkrare hållet genom att ta in en ränte ...

Publicerad: 2020-09-30 15:16 av Direkt

Aktierna det aldrig är för sent att köpa

Placerapodden: Placeraredaktionens Pär Ståhl, Jesper Norberg och Karl Lans pratar om det är dags att bottenfiska fastighetsaktier, nya indexaktier, flygande bilar och aktierna det aldrig är för sent att köpa.

Publicerad: 2020-09-04 13:56 av Placera.

Därför blir det en bra börshöst

Placerapodden: I månadens strategipodd med Pär Ståhl och Pekka Kääntä diskuteras varför man inte ska gå emot den starka börstrenden, och den stora sannolikheten för en fortsatt dollarförsvagning.

Publicerad: 2020-09-02 15:13 av Placera.

SEB Nordamerika Småbolag in i modellportfölj

Placera: STOCKHOLM (Fonder Direkt) Allt fler investerare tror att vi är inne i en stark börsuppgång, en "bull market", och förväntningarna på en starkare global tillväxt och bolagens vinsttillväxt har stärkts den senaste månaden och är nu på den högsta nivån sedan december 2009.Det skriver Placeras fondredak ...

Publicerad: 2020-09-02 12:14 av Direkt

Placera uppdaterar fondrekommendationer för september

Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv: Placera presenterar tolv köpvärda fonder i september. Pekka Kääntä, som är strateg på Placera, adderar risk och ökar aktiedelen till 70 procent aktier. Man har valt att ta in spetsfonden SEB Nordamerikafond Småbolag istället för Nordea 1 Latin American Equity Fund BP SEK."För den som vill följa Pekk ...

Publicerad: 2020-09-02 11:13 av Finwire

Nordenfonderna som krossar index

Placera: STOCKHOLM (Fonder Direkt) Några av de bästa börserna hittills i år hittas i Norden och i topp syns den hälsovårds- och tillväxtorienterade Köpenhamnsbörsen, följt av Stockholmsbörsen och Helsingforsbörsen. Lyfter vi blicken för de senaste fem åren ligger de bästa nordiska börserna i nivå med en glob ...

Publicerad: 2020-08-31 13:58 av Direkt

Bolagen som kommer att bli uppköpta

Placerapodden: Placeraredaktionens Ellinor Beckett, Jesper Norberg, Karl Lans och Pär Ståhl pratar om kommande uppköp, tecken på att raset kommer och EU-aktier.

Publicerad: 2020-08-28 15:53 av Placera.

"Det kommer avgöra börshösten"

Placerapodden: Säsongspremiär för redaktionspodden. Jesper Norberg, Pär Ståhl och Ellinor Beckett diskuterar den stekheta sektorn med massiva inflöden, tankar inför Q3, USA-valet och mycket mer.

Publicerad: 2020-08-21 13:45 av Placera.

Strategipodden: Kan förvärv driva börsen?

Placerapodden: I Placeras strategipodd diskuterar Pär Ståhl och Pekka Kääntä om förvärvsaktiviteten kan driva börsuppgången i höst, och hur det ser ut med den globala och amerikanska återhämtningen.

Publicerad: 2020-08-06 13:34 av Placera.

Placera breddar fondrekommendationer, TIN Ny Teknik in

Fonder: STOCKHOLM (Fonder Direkt) Placera utökar sin lista med köpvärda fonder från elva till tolv i augustiutgåvan. Aktiefonden TIN Ny Teknik ansluter till listan, som består av rekommendationer på sex månaders sikt."Jag väljer att bredda fondutbudet i augusti och nu omfattar Placeras fondtopplista tolv fo ...

Publicerad: 2020-08-05 09:41 av Direkt

Därför fortsätter dollarn att tappa i värde

Placerapodden: Placeraredaktionens Pekka Kääntä, Josefine Gillbrand och Pär Ståhl pratar om rapportperiodens coronavinnare, den överraskande starka makrostatistik som lyft börsen i juli och varför kronan är en coronavinnare och fortsätter att stärkas.

Publicerad: 2020-07-31 08:03 av Placera.

Då ska du sälja dina aktier

Placerapodden: Placeraredaktionens Karl Lans, Ludvig Löngårdh, Josefine Gillbrand och Pär Ståhl pratar om när man ska sälja aktier som faller och hur man ska göra med aktier som stigit kraftigt, Amsterdambörsens techpärla och nyinförskaffade aktier.

Publicerad: 2020-07-10 12:52 av Placera.

Aktierna för livet efter pandemin

Placerapodden: Placeras Karl Lans, Ludvig Löngårdh, Josefine Gillbrand och Pär Ståhl pratar om aktierna för livet efter pandemin, 5G-aktier, bränsleceller och varför det bästa kanske är att äga en koppargruva.

Publicerad: 2020-07-03 14:35 av Placera.

En galen börsuppgång kan stå för dörren

Placerapodden: I Placeras strategipodd pratar Pär Ståhl och Pekka Kääntä om vad som skulle kunna utlösa en rejäl börsuppgång under den kommande tiden.

Publicerad: 2020-07-02 13:33 av Placera.

Swedbank Robur Östeuropafond ut ur modellportfölj

Placera: STOCKHOLM (Fonder Direkt) Juni resulterade i en svagt positiv avkastning för Stockholmsbörsen och samtliga av Placeras fonder i modellportföljen slutade på plus, förutom Handelsbanken Hälsovårdsfond som backade efter vinsthemtagningar i hälsovårdsaktier efter en ovanligt stark kursuppgång under året ...

Publicerad: 2020-07-01 11:47 av Direkt

Det kan vi lära av en katastrofinvestering

Placerapodden: Karl Lans och Pär Ståhl går igenom vad som hänt, händer och vad som kan komma att hända i det före detta tyska fintechundret Wirecard, egna förluster och varför de trodde på Wirecard.

Publicerad: 2020-06-24 14:58 av Placera.

Placeras barnsparskola del 1: Spara smart till barnen

Barnsparande: Den långa sparhorisonten gör att ett ganska litet månadssparande kan bli ett välbehövligt tillskott när ditt barn eller barnbarn tar klivet ut i vuxenlivet. Placera ger dig placeringstips och guidar dig till det smartaste barnsparandet.

Publicerad: 2020-06-23 09:49 av Ellinor Beckett

Aktierna som gynnas av jättepaketet

Placerapodden: Placeras Ludvig Löngårdh, Ellinor Beckett, Pär Ståhl och Karl Lans pratar investmentbolag, aktierna som gynnas särskilt av EU:s gigantiska stimulanspaket, bästa techfonderna och risken som kronan utgör för Stockholmsbörsen framöver.

Publicerad: 2020-06-17 14:20 av Placera.

Börsrekylen och nya bottenfisken

Placerapodden: Placeras Ellinor Beckett, Pär Ståhl, Ludvig Löngårdh och Karl Lans pratar tyska tech-aktien som alla äger, börsrekyler, husbilsaktier, valutarisker och nya bottenfisken.

Publicerad: 2020-06-12 15:10 av Placera.

Massiva kapitalflöden till mer risk - Placera

Fonder: STOCKHOLM (Fonder Direkt) Extrema tider skapar extrema flöden - det visar den amerikanska investmentbanken BofA Securities senaste flödesrapport. Det skriver Pär Ståhl, fondredaktör på Placera, i en fondkommentar. Den amerikanska dollarn var bara en säker hamn i mars. Den senaste veckan har det vari ...

Publicerad: 2020-06-05 15:21 av Direkt

Aktierna som riskerar baksmälla

Placerapodden: I detta avsnitt av redaktionspodden samtalar Pekka Kääntä, Pär Ståhl, Jesper Norberg och Ellinor Beckett om rotationen till värdeaktier, den starka kronan och vilka aktier som riskerar baksmälla.

Publicerad: 2020-06-05 11:50 av Placera.

Det driver kronan och börsen

Strategipodden: Placeras makrostrateg Pekka Kääntä diskuterar med Pär Ståhl vad som ligger bakom den starka kronuppgången sedan bottennoteringen den 23 mars. Samtidigt ser Pekka massivt med kapital på sidlinjen, som kan stärka börsen senare i höst.

Publicerad: 2020-06-03 15:26 av Placera.

Plockar in Latinamerikafond i modellportfölj

Placera: STOCKHOLM (Fonder Direkt) Maj slutade med en tydlig börsuppgång och det var andra månaden i rad med stigande börser. Inför juni passar Placera på att genomföra ett opportunistiskt fondbyte.Det skriver Placeras fondredaktör Pär Ståhl i sin genomgång "Tolv köpvärda fonder i juni"."Trots den starka bör ...

Publicerad: 2020-06-02 09:21 av Direkt

Därför väntar ett börsrally i sommar

Placerapodden: Ellinor Beckett, Karl Lans och Pär Ståhl diskuterar olja, Latour, Nibe, Tomra, ett kommande sommarrally på börsen och hur man kan använda ETF:er för att bottenfiska på tillväxtmarknaderna.

Publicerad: 2020-05-29 14:10 av Placera.

Därför är SEB:s chefsstrateg optimistisk

Placerapodden: SEB:s chefsstrateg Johan Javeus gästar dagens Placerapodd. Han är klart positiv till framtiden post-corona, vilket överraskar Placeras Pekka Kääntä och Pär Ståhl.

Publicerad: 2020-05-12 17:00 av Placera.

Visa fler resultat