På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Här tar vi hem vinsterna nu

Placerapodden: Placeras Pär Ståhl, Karl Lans, Pekka Kääntä och Martin Blomgren pratar öppna upp vinnare, en lyxaktie och en grön vinnaraktie, räntan och vad vi köpt och sålt i veckan. Pekka avslöjar varför han sålt sina svenska innehav och vad han letar efter nu.

Publicerad: 2021-04-09 12:33 av Placera.

Pekka: En ljus vår men stökig sommar

Strategipodden: Pär Ståhl och Placeras makrostrateg Pekka Kääntä diskuterar den senaste starka amerikanska sysselsättningsstatistik, varför aktier är det självklara valet och var Pekka investerar just nu.

Publicerad: 2021-04-06 14:19 av Placera.

Här finns lågt värderade värdeaktier

Redaktionspodden: Placeras Jesper Norberg, Pär Ståhl, Karl Lans, Pekka Kääntä och Martin Blomgren pratar H&M, amerikanska konjunkturpaket, Europa och italienska aktiepärlor, imploderade hedgefonder och hur man kan dra nytta av det som investerare.

Publicerad: 2021-03-31 15:09 av Placera.

Aktierna man ska bottenfiska i techraset

Redaktionspodden: Placeras Karl Lans, Pekka Kääntä och Martin Blomgren pratar om 30 aktier att äga till 2023, varför ingen bryr sig om konjunkturen, konglomeratens stjärnstatus, Pekkas inköp av en flygjätte och varför Karl köper techdippen med hull och hår.

Publicerad: 2021-03-26 13:12 av Placera.

Därför blir det en toktillväxt i år

Redaktionspodden: Placeras Pekka Kääntä, Martin Blomgren, Jesper Norberg och Pär Ståhl pratar bland annat om en fortsatt svängig börs, återhämtningen i Kina, vaccinationskrig, det nya utdelningscaset, Sveriges första Spac, nya investeringar och galna flöden.

Publicerad: 2021-03-12 14:32 av Placera.

Därför är det risk av på börsen

Redaktionspodden: Placeras Pekka Kääntä, Karl Lans, Jesper Norberg, Pär Ståhl och Nicklas Andersson från Avanza pratar om varför det är risk av på börsen och hur man ska agera då. Varför ränteuppgången egentligen är positiv och den kommande superkonjunkturen.

Publicerad: 2021-03-05 15:40 av Placera.

Placerapodden: Här ska du investera nu

Placerapodden: Placeras Pekka Kääntä, Karl Lans och Pär Ståhl diskuterar den senaste tidens snabba ränteuppgång och vad som driver den.

Publicerad: 2021-03-03 13:24 av Placera.

Aktierna du ska äga i nya supercykeln

Placerapodden: Placeras Pekka Kääntä, Martin Blomgren, Karl Lans och Pär Ståhl pratar vad som händer när flöden reverserar, tioårsräntan, ett köpvärt svenskt investmentbolag, grönt stål och varför en supercykel väntar för cement.

Publicerad: 2021-02-26 14:26 av Placera.

Här finns det fortfarande värde

Redaktionspodden: Placeras Pekka Kääntä, Jesper Norberg, Karl Lans och Martin Blomgren pratar inflation, när långräntorna blir ett problem för börsen, varför tillväxt är ovärderligt, aktierna man ska äga efter pandemin, varför massan kan ha rätt, var det fortfarande finns värde och nya aktieinvesteringar.

Publicerad: 2021-02-12 15:48 av Placera.

Pekka: Här lägger jag pengarna nu

Placerapodden: Pär Ståhl och Placeras makrostrateg Pekka Kääntä diskuterar om Sverige är i en ekonomisk supercykel och varför inflationen sannolikt kommer att överraska under året.

Publicerad: 2021-02-04 13:27 av Placera.

Det utlöser nästa börskrasch

Redaktionspodden: Placeras Pär Ståhl, Jesper Norberg, Karl Lans, Pekka Kääntä och Martin Blomgren pratar fordonsaktier, varför vi kan få en börskrasch när inflationen tar fart, Karl avslöjar sin bästa affär och Martin tror på stora vätgastankar.

Publicerad: 2021-01-22 16:00 av Placera.

Här ska du investera år 2021

Placerapodden: Placeras Jesper Norberg, Pekka Kääntä, Karl Lans och Pär Ståhl pratar om aktierna som ratats, men som borde bli bra investeringar, alternativa hållbarhetsaktier, uteblivna tomterallyt, marknaderna och aktierna som kan bli heta 2021.

Publicerad: 2020-12-23 12:57 av Placera.

"Köp på ryktet och sälj på nyheten"

Placerapodden: Placeras trio Pär Ståhl, Jesper Norberg, Karl Lans och Pekka Kääntä summerar börsåret och blickar mot 2021. Hur kommer en sektorrotation att se ut och hur mycket är inprisat? Varför är alla förvaltare positiva och vad gör centralbankerna när konjunkturen vänder? Det är några av många ämnen som disku ...

Publicerad: 2020-12-18 14:16 av Placera.

Beslutet som kan lyfta börsen

Placerapodden: Placeras trio Pär Ståhl, Jesper Norberg och Pekka Kääntä diskuterar sektorrotationen, vaccinoptimism och vilken region som redaktionen tror kommer bli nästa års vinnare. Pekka redogör för sin analys av Janet Yellen som ny amerikansk finansminister.

Publicerad: 2020-12-04 13:24 av Placera.

Tolv köpvärda fonder i november

Köptips: Riskviljan sjönk betydligt den senare delen av oktober. Coronaoro, presidentval och Brexit har satt igång en ny våg av svängningar på finansmarknaden. Placera väljer att inte göra något fondbyte inför november.

Publicerad: 2020-10-30 13:01 av Pär Ståhl

Ett varningens finger för höga värderingar

Placerapodden: Pekka Kääntä och Pär Ståhl diskuterar varför gröna investeringar är vinnare och vilka trender som gynnat Stockholmsbörsen och den svenska kronan. Pekka lyfter ett varningens finger för höga värderingar och ser fram emot tiden efter det amerikanska presidentvalet.

Publicerad: 2020-10-06 11:03 av Placera.

Här är månadens vinnarfonder

Fondkommentar: Börserna har stigit den senaste månaden, trots att det varit en del vinsthemtagningar av de amerikanska teknikbolagen. Placera har listat månadens vinnar- och förlorarfonder.

Publicerad: 2020-09-16 16:18 av Pär Ståhl

Det kan få marknaderna att falla rejält

Placerapodden: Placeraredaktionens Pekka Kääntä, Karl Lans och Ellinor Beckett om vad som kan få marknaderna att falla nu, utbombade franska aktier, investmentbolag och fastighetsaktier, Pekka kommer ut som Buffettinvesterare och nya bottenfisken.

Publicerad: 2020-09-11 16:02 av Placera.

Därför blir det en bra börshöst

Placerapodden: I månadens strategipodd med Pär Ståhl och Pekka Kääntä diskuteras varför man inte ska gå emot den starka börstrenden, och den stora sannolikheten för en fortsatt dollarförsvagning.

Publicerad: 2020-09-02 15:13 av Placera.

Placera uppdaterar fondrekommendationer för september

Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv: Placera presenterar tolv köpvärda fonder i september. Pekka Kääntä, som är strateg på Placera, adderar risk och ökar aktiedelen till 70 procent aktier. Man har valt att ta in spetsfonden SEB Nordamerikafond Småbolag istället för Nordea 1 Latin American Equity Fund BP SEK."För den som vill följa Pekk ...

Publicerad: 2020-09-02 11:13 av Finwire

Tolv köpvärda fonder i september

Köptips: De globala börserna har fortsatt sommarens uppgångsresa i augusti. En globalindexfond har stigit drygt 5 procent under månaden, trots motvind när den svenska kronan fortsatt att stiga mot dollarn. Placera gör ett fondbyte.

Publicerad: 2020-09-02 10:00 av Pär Ståhl

Strategipodden: Kan förvärv driva börsen?

Placerapodden: I Placeras strategipodd diskuterar Pär Ståhl och Pekka Kääntä om förvärvsaktiviteten kan driva börsuppgången i höst, och hur det ser ut med den globala och amerikanska återhämtningen.

Publicerad: 2020-08-06 13:34 av Placera.

Tolv köpvärda fonder i augusti

Köptips: Riskviljan är fortsatt hög hos investerarkollektivet och i juli har de flesta börser fortsatt norrut. Placera passar på att utöka fondvalet inför augusti.

Publicerad: 2020-08-04 11:18 av Pär Ståhl

Därför fortsätter dollarn att tappa i värde

Placerapodden: Placeraredaktionens Pekka Kääntä, Josefine Gillbrand och Pär Ståhl pratar om rapportperiodens coronavinnare, den överraskande starka makrostatistik som lyft börsen i juli och varför kronan är en coronavinnare och fortsätter att stärkas.

Publicerad: 2020-07-31 08:03 av Placera.

En galen börsuppgång kan stå för dörren

Placerapodden: I Placeras strategipodd pratar Pär Ståhl och Pekka Kääntä om vad som skulle kunna utlösa en rejäl börsuppgång under den kommande tiden.

Publicerad: 2020-07-02 13:33 av Placera.

Här är månadens vinnarfonder

Fondkommentar: I takt med en ökad riskvilja har de globala börserna stigit den senaste månaden. Investerarna har hittat tillbaka med full kraft till vissa tillväxtmarknader. Placera har listat vinnarna den senaste månaden.

Publicerad: 2020-06-17 14:44 av Pär Ståhl

Dags för värdeaktiernas revansch?

Marknadskommentar: Den stora och tydliga rotationen från tillväxtaktier till värdeaktier på båda sidan Atlanten är inne på den tredje veckan. Under den korta perioden har värdeaktier stigit dubbelt så mycket som tillväxtaktier.

Publicerad: 2020-06-10 10:51 av Pär Ståhl

Aktierna som riskerar baksmälla

Placerapodden: I detta avsnitt av redaktionspodden samtalar Pekka Kääntä, Pär Ståhl, Jesper Norberg och Ellinor Beckett om rotationen till värdeaktier, den starka kronan och vilka aktier som riskerar baksmälla.

Publicerad: 2020-06-05 11:50 av Placera.

Det driver kronan och börsen

Strategipodden: Placeras makrostrateg Pekka Kääntä diskuterar med Pär Ståhl vad som ligger bakom den starka kronuppgången sedan bottennoteringen den 23 mars. Samtidigt ser Pekka massivt med kapital på sidlinjen, som kan stärka börsen senare i höst.

Publicerad: 2020-06-03 15:26 av Placera.

Därför är SEB:s chefsstrateg optimistisk

Placerapodden: SEB:s chefsstrateg Johan Javeus gästar dagens Placerapodd. Han är klart positiv till framtiden post-corona, vilket överraskar Placeras Pekka Kääntä och Pär Ståhl.

Publicerad: 2020-05-12 17:00 av Placera.

Visa fler resultat