På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Det utlöser nästa börskrasch

Redaktionspodden: Placeras Pär Ståhl, Jesper Norberg, Karl Lans, Pekka Kääntä och Martin Blomgren pratar fordonsaktier, varför vi kan få en börskrasch när inflationen tar fart, Karl avslöjar sin bästa affär och Martin tror på stora vätgastankar.

Publicerad: 2021-01-22 16:00 av Placera.

Här ska du investera år 2021

Placerapodden: Placeras Jesper Norberg, Pekka Kääntä, Karl Lans och Pär Ståhl pratar om aktierna som ratats, men som borde bli bra investeringar, alternativa hållbarhetsaktier, uteblivna tomterallyt, marknaderna och aktierna som kan bli heta 2021.

Publicerad: 2020-12-23 12:57 av Placera.

"Köp på ryktet och sälj på nyheten"

Placerapodden: Placeras trio Pär Ståhl, Jesper Norberg, Karl Lans och Pekka Kääntä summerar börsåret och blickar mot 2021. Hur kommer en sektorrotation att se ut och hur mycket är inprisat? Varför är alla förvaltare positiva och vad gör centralbankerna när konjunkturen vänder? Det är några av många ämnen som disku ...

Publicerad: 2020-12-18 14:16 av Placera.

Därför har vi rekordmånga kursdubblare

Placera-TV: Placeras trio Pär Ståhl, Jesper Norberg och Karl Lans diskuterar rekord för börsnoteringar, överoptimism, Siemens avknopnningar och lärdomar från Sectra. Dessutom pratar vi om några av våra egna affärer den senaste tiden.

Publicerad: 2020-12-11 15:29 av Placera.

Beslutet som kan lyfta börsen

Placerapodden: Placeras trio Pär Ståhl, Jesper Norberg och Pekka Kääntä diskuterar sektorrotationen, vaccinoptimism och vilken region som redaktionen tror kommer bli nästa års vinnare. Pekka redogör för sin analys av Janet Yellen som ny amerikansk finansminister.

Publicerad: 2020-12-04 13:24 av Placera.

Köpvärda aktier och fonder i december

Placera-TV: Pär Ståhl och Karl Lans från Placera berättar om deras aktie- och fondval inför resten av året. Pär har blivit lite mer defensiv i sitt fondval medan Karl går på defensiven och tar in en teleoperatörsaktie i portföljen.

Publicerad: 2020-12-02 13:00 av Placera.

Därför väntar en sättning på börsen

Placerapodden: Jesper Norberg, Karl Lans och Pär Ståhl pratar om varför vi kan förvänta oss en börssättning snart, fastighetsaktier, varför man ska leta vinnaraktier i USA och hur Karl hittar vinnaraktier.

Publicerad: 2020-11-27 14:46 av Placera.

Aktier med uppsida som gör världen bättre

Placerapodden: Placeras Karl Lans och Pär Ståhl besvarar läsarmejl, pratar om när man ska sälja en aktie, aktuella nyinköp, genterapiaktier, hur man bygger portföljen och viljan att äga aktier som förbättrar världen.

Publicerad: 2020-11-24 14:45 av Placera.

Läge för bottenfisken på börsen

Placerapodden: Karl Lans, Pär Ståhl, Jesper Norberg och "investeraren" och Avanzas nya sparekonom Nicklas Andersson pratar om aktierna för den andra maskinåldern, några rejäla bottenfisken och vi tar upp några av aktierna som garanterat kommer att stiga när pandemin är över.

Publicerad: 2020-11-20 16:28 av Placera.

Lans och Ståhls sämsta aktieaffärer

Placera TV: Karl Lans och Pär Ståhl pratar om sina sämsta aktieaffärer, varför man aldrig ska sälja bra bolag trots hög värdering, diversifiering, passiva flöden och vilka de viktigaste lärdomarna är. Se kort version som video eller lång som podd.

Publicerad: 2020-11-20 09:44 av Placera.

Aktierna för en enorm högkonjunktur

Placerapodden: Karl Lans, Pär Ståhl och "Investeraren" Nicklas Andersson från Avanza pratar om den enorma högkonjunkturen som kan stå för dörren, sektorrotation, hur man investerar smart och billigt i grön transition och Investeraren avslöjar sin hemliga strategi på börsen.

Publicerad: 2020-11-13 15:35 av Placera.

Aktierna i Karl Lans och Pär Ståhls depåer

Placerapodden: Placeras Karl Lans och Pär Ståhl går igenom sina respektive aktieinnehav, viktiga lärdomar, värsta dagen i portföljen, diversifiering, kött- och blodinvesteringar och Karl förklarar varför han slutat bottenfiska.

Publicerad: 2020-11-10 16:52 av Placera.

Det styr börsen kommande halvåret

Placerapodden: Ellinor Beckett, Jesper Norberg, Karl Lans och Pär Ståhl pratar om vad som styr börsen kommande halvåret, vaccin, varför man ska investera i hälsoaktier och bolaget som har allt.

Publicerad: 2020-11-06 14:23 av Placera.

Strategipodden: Val och stimulanser

Placerapodden: Pär Ståhl och Pekka Käänta diskuterar det amerikanska valet och varför stödpaketet är viktigt för finansmarknaden. Och hur centralbankerna kan komma att agera när det är en osäker konjunkturutveckling som står för dörren.

Publicerad: 2020-11-04 14:01 av Placera.

"Ta rygg på stjärnförvaltarna" – Placera

Fonder: STOCKHOLM (Fonder Direkt) Att ta rygg eller investera efter de bästa förvaltarna kan vara en vinnande strategi och Placeras fondredaktör Pär Ståhl har i en fondkommentar listat fyra olika fondförvaltare som enligt honom presterat väldigt bra, och tittar på de största USA-innehaven i fonderna på jakt ...

Publicerad: 2020-10-26 11:31 av Direkt

Fonden för att investera i husdjurstrenden

Placera: STOCKHOLM (Fonder Direkt) Det har varit i det närmaste en explosion av husdjursägandet när vi tillbringar allt mer tid hemma i spåren av coronapandemin och nu finns en fond med tydligt husdjursfokus, Allianz Pet and Animal Wellbeing. Det framgår av en fondkommentar av Pär Ståhl, fondredaktör på Plac ...

Publicerad: 2020-10-23 14:54 av Direkt

Redaktionens bästa tillväxtaktier

Placerapodden: Karl Lans, Pär Ståhl och Ellinor Beckett pratar bästa tillväxtaktierna, varför man ska ta rygg på de bästa förvaltarna, höststädning av portföljen, när största värdeökningen sker i biotechaktier och Ellinor avslöjar portföljstrategin som går ut på en mix av tillväxt- och värdeaktier.

Publicerad: 2020-10-23 14:33 av Placera.

Sektorn med hög tillväxt och låg värdering

Placerapodden: I detta avsnitt av Placeras redaktionspodd talar Jesper Norberg, Pär Ståhl och Ellinor Beckett om en intressant sektor, starten på rapportperioden och varför man ska nöja sig med lagom.

Publicerad: 2020-10-16 14:42 av Placera.

Kommer dubbeldippen nu?

Placerapodden: I redaktionspodden pratar Pär Ståhl, Jesper Norberg, Karl Lans, Ellinor Beckett om en kommande dubbeldipp, nya börsintroduktioner, marknaden alla borde följa, Kazakstans Klarna och Polens Amazon.

Publicerad: 2020-10-09 14:58 av Placera.

Ett varningens finger för höga värderingar

Placerapodden: Pekka Kääntä och Pär Ståhl diskuterar varför gröna investeringar är vinnare och vilka trender som gynnat Stockholmsbörsen och den svenska kronan. Pekka lyfter ett varningens finger för höga värderingar och ser fram emot tiden efter det amerikanska presidentvalet.

Publicerad: 2020-10-06 11:03 av Placera.

"Därför slutade jag med utdelningsaktier"

Placerapodden: Pensions- och aktieexperten Stefan Thelenius intervjuas av Karl Lans och Pär Ståhl om tillväxtportföljen som utklassar börsen, varför han slutat köpa utdelningsaktier, molntjänster, medtech, humanisering av husdjur, de viktigaste nyckeltalen och om att investera så att kudden finns kvar.

Publicerad: 2020-10-05 13:52 av Placera.

Så ska du hantera dina vinnaraktier

Placerapodden: Denna veckas redaktionspodd har temat vinnare. Vi pratar om bland annat megavinnare, årets vinnaraktier och en bortglömd vinnarsektor. Karl Lans, Pär Ståhl, Ellinor Beckett och Jesper Norberg medverkar.

Publicerad: 2020-10-02 15:04 av Placera.

Drar ned risken i fondportföljen inför oktober

Placera: STOCKHOLM (Fonder Direkt) Riskviljan är stor bland investerarna globalt trots de senaste veckornas nyheter om en ökad smittotakt i flera stora europeiska städer. Placeras fondredaktör Pär Ståhl väljer att säkra vinsten i en svensk aktiefond och rör sig mot det säkrare hållet genom att ta in en ränte ...

Publicerad: 2020-09-30 15:16 av Direkt

Aktierna det aldrig är för sent att köpa

Placerapodden: Placeraredaktionens Pär Ståhl, Jesper Norberg och Karl Lans pratar om det är dags att bottenfiska fastighetsaktier, nya indexaktier, flygande bilar och aktierna det aldrig är för sent att köpa.

Publicerad: 2020-09-04 13:56 av Placera.

Därför blir det en bra börshöst

Placerapodden: I månadens strategipodd med Pär Ståhl och Pekka Kääntä diskuteras varför man inte ska gå emot den starka börstrenden, och den stora sannolikheten för en fortsatt dollarförsvagning.

Publicerad: 2020-09-02 15:13 av Placera.

SEB Nordamerika Småbolag in i modellportfölj

Placera: STOCKHOLM (Fonder Direkt) Allt fler investerare tror att vi är inne i en stark börsuppgång, en "bull market", och förväntningarna på en starkare global tillväxt och bolagens vinsttillväxt har stärkts den senaste månaden och är nu på den högsta nivån sedan december 2009.Det skriver Placeras fondredak ...

Publicerad: 2020-09-02 12:14 av Direkt

Placera uppdaterar fondrekommendationer för september

Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv: Placera presenterar tolv köpvärda fonder i september. Pekka Kääntä, som är strateg på Placera, adderar risk och ökar aktiedelen till 70 procent aktier. Man har valt att ta in spetsfonden SEB Nordamerikafond Småbolag istället för Nordea 1 Latin American Equity Fund BP SEK."För den som vill följa Pekk ...

Publicerad: 2020-09-02 11:13 av Finwire

Nordenfonderna som krossar index

Placera: STOCKHOLM (Fonder Direkt) Några av de bästa börserna hittills i år hittas i Norden och i topp syns den hälsovårds- och tillväxtorienterade Köpenhamnsbörsen, följt av Stockholmsbörsen och Helsingforsbörsen. Lyfter vi blicken för de senaste fem åren ligger de bästa nordiska börserna i nivå med en glob ...

Publicerad: 2020-08-31 13:58 av Direkt

Bolagen som kommer att bli uppköpta

Placerapodden: Placeraredaktionens Ellinor Beckett, Jesper Norberg, Karl Lans och Pär Ståhl pratar om kommande uppköp, tecken på att raset kommer och EU-aktier.

Publicerad: 2020-08-28 15:53 av Placera.

"Det kommer avgöra börshösten"

Placerapodden: Säsongspremiär för redaktionspodden. Jesper Norberg, Pär Ståhl och Ellinor Beckett diskuterar den stekheta sektorn med massiva inflöden, tankar inför Q3, USA-valet och mycket mer.

Publicerad: 2020-08-21 13:45 av Placera.

Visa fler resultat