På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Aktierna med enorm potential

Redaktionspodden: Placeras Pär Ståhl, Martin Blomgren, Jesper Norberg, Ludvig Löngårdh och Karl Lans pratar om köpvärda it-säkerhetsbolag, förvärvare, övervärderade investmentbolag, ESG, hälsovård, Martin avslöjar varför han stryper kryptotraden och Karl pratar om aktien han skulle köpt om han inte redan var fullbelå ...

Publicerad: 2021-06-11 13:10 av Placera.

Loomis: Kassako vid ett vägskäl

Aktieanalys: Kontanthanteringsbolaget Loomis har hämtat sig på årets börs men värderingen är alltjämt låg. Frågan är om det väger upp för osäkra marknadsförutsättningar och accelererande digitala betalningstrender.

Publicerad: 2021-06-11 09:15 av Martin Blomgren

Loomis: Kassako vid ett vägskäl

Aktieanalys: Kontanthanteringsbolaget Loomis har hämtat sig på årets börs men värderingen är alltjämt låg. Frågan är om det väger upp för osäkra marknadsförutsättningar och accelererande digitala betalningstrender.

Publicerad: 2021-06-11 09:15 av Martin Blomgren

Bjuder nöjesparkerna på aktiefest?

Aktieanalys: I skuggan av Disneys framfart har de tre börsnoterade nöjesparksbolagen i USA lyft på börsen i takt med att samhället öppnat upp. Börståget har troligen redan gått i två av dem, men den tredje är värt att lösa biljett till.

Publicerad: 2021-06-09 13:54 av Martin Blomgren

Ljudet av fortsatta framgångar

Aktieanalys: Högtalarbolaget Sonos har gynnats av att många kunder investerat i sina hem under pandemin. Tuffare jämförelsetal och utesäsongen möter man med nya tråd- och sladdlösa produkter. Vi gillar vad vi hör.

Publicerad: 2021-06-07 15:59 av Martin Blomgren

Hårdast blankade aktierna i Norden

Börs: Aktier som har en hög andel blankade positioner vittnar om att det finns aktörer som spekulerar i ett större kursfall. Men de negativa positionerna kan också få motsatt effekt och listan över de mest blankade aktierna i Norden visar att många har bränt fingrarna.

Publicerad: 2021-06-04 13:42 av Martin Blomgren

Aktierna för den riktigt långa portföljen

Redaktionspodden: Placeras Pekka Kääntä, Martin Blomgren, Jesper Norberg och Karl Lans pratar om höjda vinstprognoser, fysiska butiker hetare än digitala för första gången på evigheter, omvärderingar, rumphuggna blankare, makro och Pekka avslöjar aktierna i hans riktigt långa depå.

Publicerad: 2021-06-04 11:35 av Placera.

Stukad installatör med potential

Analys : Finska Caverion har inte varit någon rolig börshistoria och det på goda grunder. Låg värdering, kostnadsbesparingar och ljusare marknadsutsikter ger samtidigt potential för en vändning.

Publicerad: 2021-06-03 10:01 av Martin Blomgren

Stukad installatör med potential

Analys : Finska Caverion har inte varit någon rolig börshistoria och det på goda grunder. Låg värdering, kostnadsbesparingar och ljusare marknadsutsikter ger samtidigt potential för en vändning.

Publicerad: 2021-06-03 10:01 av Martin Blomgren

Nu vevas vinstprognoserna upp

Börskommentar : Storbolagens vinstprognoser för både 2021 och 2022 har skruvats upp i spåren av starka kvartalsrapporter. Evolution är i en klass för sig själv, men även SCA, Electrolux och flera av de cykliska bolagen har fått se förväntningarna stiga rejält.

Publicerad: 2021-06-02 09:16 av Martin Blomgren

Ta det lite försiktigt på junibörsen

Vår marknadssyn : Ett stökigt maj slutade trots allt med en börsuppgång. Det som stökade till det under maj lär dock hänga sig kvar under juni och bidrar till att vi på Placera har en lite försiktig hållning till börsen i inledningen av sommaren.

Publicerad: 2021-06-01 14:39 av Pekka Kääntä

Placeras femton köpvärda aktier

Köpvärda aktier: Börsen har den senaste månaden bjudit på större rörelser när humöret pendlat mellan hopp om fortsatt stigande vinster och oro för att högre räntor ska sätta stopp för festen. När vi går in i sommarmånaderna har vi lagt till några nya kandidater på listan över köpvärda aktier.

Publicerad: 2021-06-01 09:28 av Martin Blomgren

Så fyndar vi på börsen nu

Redaktionspodden: Placeras Pekka Kääntä, Martin Blomgren, Pär Ståhl och Karl Lans pratar om unika rabatten i hälsovårdssektorn, varför man ska köpa in sig i splittade aktier, kryptokraschen och vad hände egentligen med inflationsrädslan?

Publicerad: 2021-05-28 13:45 av Placera.

Kraftprov att vänta för Actic

Aktieanalys: Pandemin har slagit hårt mot gymkedjan Actic, men utmaningar fanns redan innan gymmen tvångsstängdes. Att växa på en mättad nordisk marknad blir ett kommande kraftprov.

Publicerad: 2021-05-27 15:51 av Martin Blomgren

Aktierna som är redo för en split

Börskommentar: Flera av börsens tungviktare har genomfört aktiesplittar de senaste veckorna och efter en stark börsperiod hittar vi flera kandidater som kan vara näst på tur. En split borde inte spela någon roll för värdeutvecklingen, men den tenderar att göra det ändå.

Publicerad: 2021-05-26 10:14 av Martin Blomgren

Twitter: Mycket kvittrande, lite vinster

Aktieanalys: Högt tonläge, börspåverkande kvittrare och hundratals miljoner användare till trots så är det inga jättevinster som Twitter stoltserar med. Nu siktar bolaget på att dubbla intäkterna på tre år med hjälp av nya funktioner, men är användarna med på noterna?

Publicerad: 2021-05-25 10:36 av Martin Blomgren

Räkna med väldigt stökig marknad

Redaktionspodden: Placeras Jesper Norberg, Martin Blomgren, Pär Ståhl och Karl Lans pratar om att vi kan räkna med en fortsatt väldigt slagig aktiemarknad framöver, kryptokraschen, varför man inte kan slå index över en livsstid och FOMO-portföljens första stora prövning.

Publicerad: 2021-05-21 13:04 av Placera.

Fondjättar jagar Investor i ägartopp

Börskommentar: Investor tronar alltjämt i toppen som den enskilt största ägaren på Stockholmsbörsen. Men de amerikanska fondjättarna ligger hack i häl och har en fördel i kampen om förstaplatsen.

Publicerad: 2021-05-21 09:19 av Martin Blomgren

Hexagon: Rätt plats, inte rätt tid

Aktieanalys: Hexagon har positionerat sig själv i en central roll när kunderna digitaliserar och automatiserar sin verksamhet. Det betyder inte att det är rätt tid att ta position i aktien.

Publicerad: 2021-05-20 10:40 av Martin Blomgren

Duni går till slut mot bättre tider

Aktieanalys: Pandemirestriktioner, högre råvarupriser och chefsrockader har pressat Duni det senaste året. När corona-bromsen släpper tror vi att bolaget studsar tillbaka ganska snabbt och då följer aktien med.

Publicerad: 2021-05-18 12:03 av Martin Blomgren

Ingen given succé köpa nykomlingar

Börskommentar: Teckna i börsens nyintroduktioner, men var selektiv med att köpa aktier om du inte fick tilldelning. Det är slutsatsen när vi går igenom nyintroduktionerna på Stockholmsbörsen under 2020 och 2021.

Publicerad: 2021-05-14 14:24 av Martin Blomgren

Redaktionspodden: Ny superportfölj?

Redaktionspodden: Placeras Jesper Norberg, Martin Blomgren, Pär Ståhl, Karl Lans och Pekka Kääntä diskuterar veckans överraskande starka inflationssiffra från USA och hur den kan påverka börserna i höst.

Publicerad: 2021-05-14 13:42 av Placera.

Köpvärt Nent vill vinna Europa League

Aktieanalys: Nent siktar in sig på positionen som Europas ledande streamingbolag. Tillväxtambitionerna är aggressiva och även om det dröjer innan det blir skördetid för bolaget har kursfallet i aktien öppnat ett intressant läge.

Publicerad: 2021-05-12 09:41 av Martin Blomgren

Här är kursvinnarna efter V-Day

Börskommentar: Ett halvår har gått sedan dagen då Pfizer skickade ut vaccinnyheten som fick börsgolven världen över att börja koka. Värdeaktier och konjunkturkänsliga råvaror har sedan dess rusat medan teknikrallyt tappat kraft – men kommer trenden hålla i sig?

Publicerad: 2021-05-10 12:30 av Martin Blomgren

Aktierna med bäst förutsättningar

Redaktionspodden: Placeras Martin Blomgren, Pär Ståhl, Karl Lans och Pekka Kääntä pratar om aktierna med bäst vinsttillväxt, frossan för tillväxtaktierna, blankningar, långa megatrender, hur man ska positionera sig i den nya superkonjunkturen för råvaror samt egen handel.

Publicerad: 2021-05-07 15:17 av Placera.

Tieto Evry: Stor och stadig utdelare

Aktieanalys: Antalet IT-konsulter på Stockholmsbörsen blir allt färre, men de som är kvar blir större. Bjässen Tieto Evry lockar med stabil utdelning även om tillväxten inte bländar oss.

Publicerad: 2021-05-07 09:30 av Martin Blomgren

Nästa års nordiska vinstraketer

Aktiekommentar: Många bolag kommer i år att visa en stark vinsttillväxt i kölvattnet av pandemin. Problemet är att det bränslet snart börjar bli för gammalt för börsen och därför riktar vi blicken mot de nordiska bolag som väntas öka vinsten mest nästa år.

Publicerad: 2021-05-05 13:39 av Martin Blomgren

Placera tror inte Haldex återhämtning bromsar in på ett tag - fortsatt positiva till aktien

Haldex: Placera tror inte att fordonsteknikbolaget Haldex återhämtning kommer att bromsa på ett tag och är fortsatt positiva till aktien genom att räkna hem en marginalexpansion och försiktig tillväxt. Analytikern Martin Blomgren estimerar att Haldex når en tillväxt om tio procent i år med en justerad rörel ...

Publicerad: 2021-05-04 13:53 av Finwire

Marginalryck bådar gott i Haldex

Aktieanalys: Fordonsunderleverantören Haldex tog ett stort marginalkliv under första kvartalet och en stark efterfrågan på slutmarknaderna bådar gott. Vi tror inte att aktiens återhämtning bromsar in på ett tag.

Publicerad: 2021-05-04 13:27 av Martin Blomgren

"Ställer mig frågande till kursreaktionen"

Placera-TV: Placeras Martin Blomgren och Jesper Norberg diskuterar några av förra veckans rapporter och lyfter fram några rapportfavoriter innevarande vecka. Martin sammanfattar dessutom utfallen i Q1.

Publicerad: 2021-05-03 11:35 av Placera.

Visa fler resultat