På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Dämpade värderingar i verkstan

Börs: Vinster som håller emot när aktierna faller har gjort att många verkstadsbolag börjar bli intressant värderade. Nu ser analytikerna stor uppsida även i aktierna som brukar dömas ut som för dyra.

Publicerad: 2022-06-23 10:41 av Martin Blomgren

Sill, sommarbörs och diversifiering

Redaktionspodden: I veckans redaktionspodd diskuterar vi om man ska köpa aktier till sillen och sälja till kräftorna, fördelen med diversifiering och Ludvig berättar om sin shoppinglista. Med Adriana Valladares, Ludvig Löngårdh, Pär Ståhl och Martin Blomgren.

Publicerad: 2022-06-23 09:39 av Placera.

Står Lindab pall även i motvind?

Aktieanalys: Ventilationsbolaget Lindabs aktie har kommit ned på jorden igen efter fjolårets kursrusning. Nu är aktien visserligen billig, men räcker det om byggkonjunkturen går ned för landning?

Publicerad: 2022-06-21 09:34 av Martin Blomgren

Stockholm mot sex röda månader

Börs: Även juni ser ut att bli en riktigt svag börsmånad i Stockholm och håller pessimismen i sig betyder det en ovanlig svit med sex raka månader på minus för OMXS30. Den goda nyheten är att det oftast brakar iväg uppåt när så långa förlustsviter tar slut.

Publicerad: 2022-06-17 14:09 av Martin Blomgren

Har Fed tagit död på Tina?

Placerapodden : I veckans redaktionspodd diskuterar vi om Fed tog död på Tina med sin räntehöjning, hur tuff en recession kan bli, comebacken för kinesisk e-handel och vi avtäcker våra shoppinglistor med intressanta aktier. Med Martin Blomgren, Karl Lans, Ludvig Löngårdh, Pekka Kääntä och Pär Ståhl.

Publicerad: 2022-06-17 11:07 av Placera.

Här är aktierna där P/S-talet lockar

Börs: En ovanligt låg värdering av ett bolags omsättning kan ge vägledning kring när en aktie har blivit för billig. Placera har hittat några storbolag där P/S-talet kan ha slagit i botten.

Publicerad: 2022-06-16 10:30 av Martin Blomgren

Hur sportigt är Björn Borg?

Aktieanalys: Björn Borg har fått fart på försäljningen av sportkläder igen och är nuvarande lönsamhet uthållig så är aktien riktigt billig. Den stora frågan är om dystra konsumenter är på väg att lägga en otäck stoppboll.

Publicerad: 2022-06-15 09:32 av Martin Blomgren

Här är Sveriges populäraste aktier

Börs: Investor tronar högst och är numera Sveriges mest populära aktie efter att ha blivit en riktig aktieägarmagnet de senaste åren. Privatspararna har även flockats kring flera bolag som det stormat kring i år, visar vår genomgång.

Publicerad: 2022-06-14 08:30 av Martin Blomgren

Vi förbereder en shoppinglista

Redaktionspodden: Rockader på Riksbanken, nya bud på börsen, SAS buklandning och en shoppinglista med aktier. Allt detta och mer därtill i veckans redaktionspodd med Pär Ståhl, Martin Blomgren och Pekka Kääntä.

Publicerad: 2022-06-10 09:31 av Placera.

E-handlarna djupt inne i frysboxen

Börs: Torsdagens vinstvarning från Boozt blev en ny snyting både för bolaget och branschkollegorna på börsen. En genomgång visar att de svenska näthandlarna har tappat mer än två tredjedelar av sitt värde det senaste året.

Publicerad: 2022-06-09 12:00 av Martin Blomgren

Bottenkänningen nära i AFRY

Aktieanalys: Teknikkonsulten AFRY har klappat ihop på börsen i år, trots en i grunden stabil verksamhet och offensiva tillväxtplaner. Värderingen sticker nu ut som ett fynd i förhållande till konkurrenterna - men räcker det?

Publicerad: 2022-06-09 09:44 av Martin Blomgren

Klipp till på klassikern Fiskars

Aktieanalys: Den finska mångsysslaren Fiskars har en lång historia men den har också präglats av perioder med trög tillväxt. Nu är både tillväxten och lönsamheten på rätt väg och det bör leda aktien i samma riktning.

Publicerad: 2022-06-07 12:39 av Martin Blomgren

Rea på många kvalitetsbolag

Redaktionspodden: I veckans redaktionspodd letar vi köplägen i kvalitetsbolag, tar tempen på konjunkturen, tittar djupt i ölglaset och kastar lystna blickar på Parisbörsen. Med Martin Blomgren, Pär Ståhl, Karl Lans och Pekka Kääntä.

Publicerad: 2022-06-03 13:59 av Placera/Nyhetsbyrån Direkt/Finwire

Sänkt pris vid pump lockar

Aktieanalys: Pandemin och en kostsam reträtt från Ryssland har pressat den danska öljätten Carlsberg. Bolaget står trots det stadigt med starka marknadspositioner och nu får man som omväxling aktien till ett attraktivt pris.

Publicerad: 2022-06-02 10:18 av Martin Blomgren

Femton köpvärda aktier i juni

Köpvärda aktier: Berg- och dalbaneutvecklingen på börsen fortsätter och på Placeras lista över intressanta aktier sker nu flera byten inför sommaren. Bland annat välkomnar vi en finsk lågprisaktör och en bjässe inom industrigas.

Publicerad: 2022-06-01 09:42 av Martin Blomgren

Energisektorn draglok – men bara i år

Börs: Vinsterna pekar alltjämt uppåt i USA och energisektorn är den stora vinstmotorn i år. Men nästa år vänder vinden för oljebolagen och då ska konsumentföretagen studsa upp igen om analytikerna får rätt.

Publicerad: 2022-05-27 09:15 av Martin Blomgren

Skilda prognosvärldar efter rapporterna

Börs: Analytikerna har rivit runt ordentligt i storbolagens vinstprognoser för 2022. Placera har gått igenom hur förväntningarna har förändrats efter rapportperioden.

Publicerad: 2022-05-24 14:17 av Martin Blomgren

Butikscomeback hos Clas Ohlson

Aktieanalys: Prylkedjan Clas Ohlson har haft bra drag i sina fysiska butiker under våren och aktieägarna kan glädjas åt höga utdelningar. Frågan är om det finns så mycket mer att glädjas åt närmaste tiden.

Publicerad: 2022-05-23 13:39 av Martin Blomgren

Gröna skott i björnmarknaden

Placerapodden: I veckans redaktionspodd diskuterar vi investerarnas rekordpessimism, riktkursrabatter på Stoxx 600 index och möjligheter att hitta framtida vinnare när det är som mörkast. Med Martin Blomgren, Pär Ståhl och Karl Lans.

Publicerad: 2022-05-20 12:53 av Placera.

Kan Dollar-aktierna stå emot raset?

Börs: De stora detaljhandelskedjorna i USA har åkt på storstryk på börsen i veckan efter sina kvartalsrapporter. Står Dollar-kedjorna näst på tur?

Publicerad: 2022-05-19 13:47 av Martin Blomgren

Sandvik går på offensiven

Aktieanalys: Med stålverksamheten på väg ut går kvarvarande Sandvik på offensiven med ökade tillväxtambitioner och en högre marginalnivå. Aktien är fortsatt intressant och värderingsgapet mot konkurrenterna bör krympa.

Publicerad: 2022-05-18 12:47 av Martin Blomgren

Lockande ingångsläge i Munters

Aktieanalys: Fukt- och kylspecialisten Munters trampar på gasen inom segmentet datacenters och den här gången är förutsättningarna bättre än när det senast begav sig. Aktien är som omväxling inte särskilt högt värderad.

Publicerad: 2022-05-17 10:27 av Martin Blomgren

Industrin rustad för tuffare tider

Börs: Rädsla för att vi går mot en recession pressar de cykliska bolagen på börsen, trots starka rapporter. Hur rustade är egentligen industrijättarna för en hårdlandning?

Publicerad: 2022-05-16 09:28 av Martin Blomgren

Dags för ett nytt björnrally?

Redaktionspodden: I veckans redaktionspodd dyker vi ned i årets förlorarlista, surar över dyra fabriker, synar dejtingmarknaden och frågar oss om ett nytt björnrally står för dörren. Med Karl Lans, Martin Blomgren och Ludvig Löngårdh.

Publicerad: 2022-05-13 11:22 av Placera.

Insiders i köptagen efter rapporterna

Börs: Börsnedgången har lockat fram fyndköparna bland bolagens insiders. Placera går igenom de största insynsköpen efter rapporterna och vilka vd:ar som har ställt sig på köpsidan.

Publicerad: 2022-05-11 13:59 av Martin Blomgren

Blecher: Värre innan det blir bättre

Placerapodden: Simon Blecher på Carnegie Fonder gästar Placerapodden och berättar om några av sina favoritcase just nu, varför han gillar avknoppningar, hur han själv agerar när börsen faller och varför det kan bli värre på börsen innan det blir bättre igen.

Publicerad: 2022-05-10 14:24 av Martin Blomgren

Vinnare och förlorare på deglobaliseringen

Börs: Globaliseringen är på tillbakagång och Ukrainakriget förstärker trenden. Bland de svenska verkstadsjättarna finns både vinnare och förlorare på utvecklingen, enligt en stor sektorgenomgång från DNB.

Publicerad: 2022-05-09 12:43 av Martin Blomgren

Våga omfamna börsens volatilitet

Placerapodden: I veckans redaktionspodd går vi igenom Feds vägval, höga huspriser och låga värderingar, e-handelskollapsen och varför man bör omfamna volatiliteten på börsen. Med Martin Blomgren, Pekka Kääntä, Pär Ståhl, Ludvig Löngårdh och Karl Lans.

Publicerad: 2022-05-06 12:52 av Placera.

Efterfrågan nästa orosmoln för Nobia

Aktieanalys: Kökstillverkaren Nobias första kvartal blev en ny besvikelse. Hoppet om en vändning i den brittiska verksamhet riskerar nu att överskuggas av oron för att konsumenterna ska dra i bromsen.

Publicerad: 2022-05-05 13:44 av Martin Blomgren

Roos: Råvarubolag kan vara nästa bubbla

Placerapodden: Börsen befinner sig i den sämsta av världar och råvarusektorn kan vara nästa bubbla att spricka. Samtidigt finns det fler intressanta investeringscase än på länge, både långa och korta, säger Stefan Roos på Origo Fonder när han gästar Placerapoddens Martin Blomgren.

Publicerad: 2022-05-04 14:24 av Placera.

Visa fler resultat