Sök på Placera

En USA-favorit för tillväxtaktier

Fondanalys: Många stora amerikanska tillväxtbolag har fortsatt att stiga i värde under året. Placera har en gammal favoritfond för dig som vill ha en långsiktig exponering de amerikanska tillväxtbolagen.

Publicerad: 2020-10-14 14:12 av Pär Ståhl

En FO-fond som klarade kaosveckorna

Fondanalys: Placera har hittat en företagsobligationsfond som lyckades navigera väl under de mest oroliga och stökiga veckorna i våras. Jag har tittat närmare på Nordic Cross Total Return R Fund, som placerar i nordiska räntebärande instrument med fokus på företagsobligationer.

Publicerad: 2020-09-22 10:56 av Pär Ståhl

Leta efter de nya tillväxtmarknaderna

Fondanalys: Gapet i värderingar mellan utvecklade börser och nya tillväxtmarknadsbörser är nu den högsta på många år. Placera har en intressant fond för den som sprida riskerna och tror att det kan vara läge att investera i nästa generations tillväxtmarknadsländer.

Publicerad: 2020-09-09 14:53 av Pär Ståhl

Två fonder för amerikanska småbolag

Fondanalys: En handfull stora tillväxtbolag har drivit de amerikanska aktieindexen i år. För den som tvivlar att de amerikanska storbolagens framfart håller i sig, kan en investering i amerikanska små- och medelstora bolag vara ett intressant val.

Publicerad: 2020-08-26 13:42 av Pär Ståhl

Investera i europeiska tillväxtaktier

Fondkommentar: Allt fler på finansmarknaden håller fast vid att europeiska aktier kan ha en starkare utveckling än de amerikanska framöver. Placera har hittat en spännande investering som satsar på europeiska tillväxtbolag.

Publicerad: 2020-08-10 14:27 av Pär Ståhl

Spetsfonden med fokus på guldet

Fondanalys: Guldet hör till årets bästa tillgångsslag. Inte helt oväntat med tanke på all dramatik på finansmarknaden Guldet har återigen visat sig vara bra att ha som riskspridning i en fondportfölj. Placera har en guldfondsfavorit för den långisiktige investeraren.

Publicerad: 2020-06-16 11:14 av Pär Ståhl

Fond med fokus på börsens minstingar

Fondkommentar: Småbolag med tillväxtfokus som dominerar sin marknad är favoritbolag i den nystartade fonden Prior Nilsson Evolve. Det säger förvaltaren Martin Lindqvist.

Publicerad: 2020-06-15 13:08 av Pär Ståhl

Latinamerika för den långsiktige

Fondanalys: Årets absolut sämsta fonder hör hemma i Latinamerika. Nedgången har varit dramatisk på de börserna. Placera sticker ut hakan och tror att det kan vara ett bra köpläge för den långsiktige investeraren.

Publicerad: 2020-05-28 09:53 av Pär Ståhl

Fonden med fokus på innovation

Fondanalys: Den digitala utvecklingen har tagit ett tigersprång mitt i coronapandemin. Det var tydligt när ett av världens mest innovativa bolag lämnade sin rapport för det första kvartalet. Placera har en nygammal favoritfond som investerar i innovativa bolag.

Publicerad: 2020-05-12 12:50 av Pär Ståhl

En läkemedelsfond med framtidsfokus

Fondanalys: Inga sektorer är förskonade från corona. Men läkemedelssektorn kommer sannolikt att påverkas mindre än många andra sektorer. Placera har botaniserat bland läkemedelsfonderna och hittat en med tydligt framtidsfokus.

Publicerad: 2020-04-27 14:18 av Pär Ståhl

Köpläge i Indien för den långsiktige

Fondanalys: Den tvära börskorrigeringen har drabbat alla världens börser. Sedan börstoppen i januari har Bombay-börsen backat runt 25 procent. Jag väljer att lyfta blicken och för den långsiktige kan det vara ett bra köpläge i Indienfonder.

Publicerad: 2020-04-21 14:09 av Pär Ståhl

Tryggare hamn med ägarledda bolag

Fondanalys: Jag gillar verkligen ägarledda bolag där grundare ofta finns kvar på något sätt i bolaget. För dig som vill investera långsiktigt i den typen av bolag har jag ett fondtips.

Publicerad: 2020-03-17 11:18 av Pär Ståhl

Aktiv Kinafond för den långsiktige

Fondanalys: Trots handelskriget och demonstrationerna i Hongkong steg fondkategorin Kinafonder under fjolåret, faktiskt mer än genomsnittet för tillväxtmarknadsfonder. Placera har tittat närmare på en aktivt förvaltad Kinafond för den långsiktige investeraren.

Publicerad: 2020-01-24 14:11 av Pär Ståhl

Fonden som köper in sig i PE-fonder

Fondanalys: Många stora institutioner inspireras av Yalemodellen - diversifiering till bland annat riskkapitalfonder. Vill du följa trenden att investera i riskkapitalbolag så har Placera har hittat en köpvärd branschfond med tydligt fokus på riskkapitalbolag.

Publicerad: 2019-12-19 14:33 av Pär Ståhl

USA-fonden som skyddar mot dollarfall

Fondanalys: Valutarörelserna har en stor betydelse för utländska fonder. Placera har hittat en USA-fond som är valutasäkrad, för den som tror att den svenska kronan kommer att stärkas.

Publicerad: 2019-12-12 11:28 av Pär Ståhl

Tre bra fonder för asiatisk tillväxt

Fondanalys: Det finns många trender som talar för Asien som en långsiktig placering. Placera har ett par favoritfonder för den som vill ha en Asienexponering.

Publicerad: 2019-12-05 14:16 av Pär Ståhl

Ett toppval bland småbolagsfonder

Fondanalys: Ett säkert bett för en hög avkastning för en långsiktig fondsparare har varit fondkategorin Svenska småbolagsfonder. Den har klått Sverigefonder med fokus på stora bolag med bred marginal. Placera har ett toppval bland Sverigefonder med småbolagsfokus.

Publicerad: 2019-11-06 11:10 av Pär Ståhl

Tio köpvärda fonder i november

Köptips: Börserna har fortsatt att stiga under oktober med stöd från en bra rapportperiod på båda sidor Atlanten. Placera väljer att göra ett fondval inför november och det är storleken som räknas.

Publicerad: 2019-11-01 10:19 av Pär Ståhl

Därför ska du köpa Europa nu

Fondanalys: När det är som mörkast vänder det, brukar det heta. Frågan är om det gäller för europeiska aktier. Trots allt negativt som skrivs finns det en uppsjö av fonder som haft en bra avkastning i år. Placera har två fonder för dig som vill ha en bra och långsiktig exponering mot Europa.

Publicerad: 2019-10-29 14:11 av Pär Ståhl

Två köpvärda fonder med miljöansvar

Fondanalys: Många fondsparare vill idag investera i hållbarhet och miljö. Det är två riktigt stora och starka trender på fondmarknaden och det visar sig tydligt i min mailkorg. Jag har valt att lyfta fram två köpvärda fonder som investerar i företag som är involverade för en effektivare användning av världens r ...

Publicerad: 2019-10-24 10:26 av Pär Ståhl

En riktigt köpvärd utdelningsfond

Fondanalys: Att investera i bolag som delar ut en stor del av vinsten till aktieägarna är en gammal investeringsstrategi som förespråkas av investerarlegenden Warren Buffett. Placera har hittat en köpvärd globalfond med tydligt fokus på högutdelare.

Publicerad: 2019-10-15 13:21 av Pär Ståhl

Fonden med rätt USA-exponering

Fondanalys: De amerikanska börsbolagens dominans är oomtvistad och utgör mer än 55 procent av världens totala börsvärde. Placera har fonden för dig som vill ha en bra och långsiktig exponering mot USA och de amerikanska bolagen.

Publicerad: 2019-10-04 13:25 av Pär Ståhl

Placeras tre ryska fondfavoriter

Fondanalys: Ryssland har varit en av årets absolut hetaste fondinvesteringar med en uppgång för kategorin Rysslandsfonder på 38 procent. Placera har listat några favoriter för den långsiktige investeraren.

Publicerad: 2019-09-27 10:36 av Pär Ståhl

Finansfonden som har hittat vinnarna

Fondanalys: Teknikutvecklingen gör att den traditionella finansindustrin håller på att stöpas om i en allt snabbare takt. Känner du att det är svårt att hitta framtidens vinnare inom finansindustrin men vill ha en viss exponering.? Då har Placera finansfonden för dig

Publicerad: 2019-09-20 14:21 av Pär Ståhl

Fynden finns på outforskade börser

Fondanalys: Det finns aktiemarknader som är relativt outforskade. Börser där det utländska kapitalet bara hittat till i begränsad omfattning. Där är risken högre, men det skapar också möjlighet till högre framtida avkastning.

Publicerad: 2019-08-29 14:36 av Pär Ståhl

Fonden med fokus på välskötta bolag

Fondanalys: Letar du efter en Sverigefond som investerar i stabila och välskötta bolag och levererar en hög avkastning till en låg risk? Då har Placera sannolikt fonden för dig.

Publicerad: 2019-07-04 10:04 av Pär Ståhl

Fonden som söker nästa superbolag

Fondanalys: Alla bolag har varit små en gång, även Apple och Amazon. Vill du satsa på framtida storbolag så kan en fond med fokus på medelstora bolag vara en bra investering. Placera har en favorit bland medelstora USA-fonder, som vi tror kommer att fortsätta ge bra avkastning på lång sikt.

Publicerad: 2019-06-19 14:43 av Pär Ståhl

En teknikstjärna att ta rygg på

Fondanalys: Teknikbolag har varit en av de bästa sektorerna de senaste 25 åren. Och mycket talar för en fortsatt stark tillväxt. Placera har grävt bland globala teknikfonder och hittat en fond som varit bra på att leverera en hög riskjusterad avkastning

Publicerad: 2019-05-28 09:15 av Pär Ståhl

Tre heta Europafonder som slår index

Fondanalys: Europa har inte hört till de globala investerarnas favoritregioner de senaste åren. Men det finns det ljuspunkter och Placera har ett antal Europafonder som vi tycker är köpvärda för den som vill vara opportunistisk och köpa det ingen annan vill äga.

Publicerad: 2019-05-21 13:26 av Pär Ståhl

Räntefond för tillväxt och hårdvaluta

Fondanalys: Efterfrågan på säkrare investeringsalternativ växer när börserna slår nya rekord. Därför har Placera har plockat fram en intressant obligationsfond med fokus på tillväxtmarknader.

Publicerad: 2019-05-06 11:57 av Pär Ståhl

Visa fler resultat