Företagaren om nya Ford E-Transit: ”Är jättenöjda”

ANNONS L-golv i Visby har funnits sedan 1981. Och efter att pappa Alf gick i pension tog sonen Dick Larsson över 2014. I dag har L-golv över sex anställda och företaget har precis investerat i tre nya Ford E-Transit — som direkt gjorde succé. - Det är en långsiktig investering för oss och för miljön, säger Dick Larsson.

Ford E-Transit är en helelektrisk modern transportbil som bygger på sin klassiska namne. Med nollutsläpp under körning och ett flertal spännande tillval och modeller är det en transportbil som ser till att få jobbet gjort. För två månader sedan valde L-golv och ägaren Dick Larsson att uppgradera delar av företagets bilflotta till Ford E-Transit, något som blivit en stor succé bland de anställda.

- De är supernöjda, och tack vare FordPass Connect kan vi se var alla kör och hur elförbrukningen ser ut. Det har utvecklats till lite av en tävling här på jobbet att se vem som kör mest energieffektivt, säger Dick Larsson.

Ford E-Transit är smidig att ladda efter användning vid arbetsdagens slut. Med en laddplats hemma eller på jobbet går det enkelt att ladda E-Transit från 0–100 procent på drygt åtta timmar. FordPass laddningsnätverk har också över 150 000 laddstationer över hela Europa när du är ute på vägarna.

Bilen finns i flera olika utföranden och storlekar med två olika höjdvariationer och två olika längdvariationer. Storleksmässigt spänner utrymmet mellan 9,5 och 15,1 kubikmeter och maxlastkapaciteten är 1 470 kilo. Bilen finns tillgänglig både som skåp och chassi, och dessutom har den en räckvidd på hela 402 kilometer vid stadskörning på bara en laddning*.

Här är alla spännande fördelar — kika in i Ford E-Transit

En unik detalj i Ford E-Transit är tillvalet Pro Power Onboard som gör det möjligt att ta ut ström från bilens batteri via ett uttag genom bakdörren och i hytten. Någonting som hjälpt L-golv att spara både tid och pengar ute på olika jobb.

- Vi höll på med en renovering av ett lasarett och i stället för att bära in all utrustning kunde vi i stället göra stora delar av arbetet ute på parkeringen i anslutningen till bilen. Det sparade jättemycket tid och var väldigt smidigt, säger Dick Larsson.

Samtidigt som Dick Larsson räknar med att valet av E-Transit långsiktigt kommer bli ett klokt ekonomiskt val är inte det den största drivkraften bakom valet — det är miljön.

- Den ekonomiska aspekten är så klart viktig, men det viktigaste för oss är miljön. Vi har fått väldigt positiva reaktioner ute från kunder för initiativet och miljön är någonting vi alla tillsammans måste hjälpas åt med och bli bättre på, säger Dick Larsson.

Här är alla spännande fördelar — kika in i Ford E-Transit

*Gäller L3H2 350 skåp. faktisk räckvidd varierar beroende på ett antal faktorer som yttre klimat, körstil, bilunderhåll, batteriålder etcetera. Energiförbrukning (bl. körn.) WLTP 28,9 – 33,1 kWh /100 km, CO2-utsläpp 0 g/km. Garanti gäller 5 år/15 000 mil. Batterigaranti 8 år/16 000 mil.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -