Så kan du lära dig mer om hur du skyddar din portfölj

ANNONS Vill du lära dig att skydda en portfölj mot nedgångar och skapa avkastning i olika marknadslägen? Då ska du passa på att gå en gratis utbildning hos Stockholmsbörsens ägare Nasdaq. Utbildningen är helt på svenska, och hittills har över 800 personer anmält sig till kursen. Om du genomför hela kursen får du ett diplom utfärdat av Nasdaq.

Läs mer om kursinnehållet här

“Vi har lanserat en digital utbildning på svenska som är lättillgänglig och gratis för alla. Efter utbildningen kommer du att känna till både risker och möjligheter med att handla derivat”, säger Felix von Bahr, Nasdaqs försäljningschef för aktier och derivat i Sverige.

Feedbacken från kursdeltagarna har varit mycket positiv.

Det svenska aktieintresset har växt under många år. Nasdaq ser också att börsen har ett ansvar att bidra med såväl information som utbildning om hur börsen och handeln faktiskt fungerar. Genom att gå en kurs lär du dig mer om de möjligheter som finns och minskar även risken för fallgropar i din handel.

“Kunskap är avgörande både för att kunna optimera avkastning och minska risk, och en viktig del i börsens roll är att erbjuda investerare utbildning om de finansiella marknaderna, inklusive derivat. Ur ett historiskt perspektiv har Stockholmsbörsen varit en av de bästa marknaderna i världen att investera på, men särskilt i dessa turbulenta tider måste du som investerare ha koll på både möjligheter och risker och vi är glada över att kunna bidra med sådan kunskap på ett neutralt sätt”, säger Fredrik Ekström, vd för Nasdaq Stockholm, som tillägger att satsningen på en optionsutbildning är ett av flera initiativ på utbildningsområdet från börsens håll.

Upptäck Nasdaq Derivatives Academy här

Derivatkursen är helt digital och du kan gå igenom utbildningen oavsett var du sitter geografiskt. Kursen, som ges på svenska, innehåller såväl film- som ljudklipp och tanken är att du som investerare ska ha tillräcklig kunskap för att kunna handla derivat, när du är färdigskolad. Efter genomförd kurs finns det möjlighet att göra ett prov och vid godkänt resultat erhålls ett kursdiplom.

“Hela utbildningen är cirka sex timmar lång, och du kan gå igenom den i det tempo som passar dig. Primärt riktar vi oss till dem som aldrig handlat med derivat, men det finns också avsnitt som är givande för personer som redan handlar derivat. Det är med andra ord en utbildning för alla”, säger Felix von Bahr.

Anmäl dig kostnadsfritt till kursen här

Läs mer och ta chansen att bredda din kunskap om derivat här.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -