Fond med fokus på Europas energiomställning

ANNONS Nu lanseras Lannebo Europe Green Transition. En aktiefond som kommer att investera i små och mellanstora bolag som bidrar till Europas gröna omställning.

Den 19 september lanserar Lannebo den nya fonden Lannebo Europe Green Transition. Fonden kommer att investera i europeiska små och mellanstora bolag och förvaltas av det erfarna teamet Carsten Dehn, Ulrik Ellesgaard och Philip Andreasen.

”I vårt arbete som förvaltare har vi träffat mängder av mindre bolag som är ledare inom sina nischer men förbises då de är små och okända. Vår ambition är att hitta och investera i de här dolda pärlorna som spelar en viktig roll i Europas gröna omställning”, säger Ulrik Ellesgaard.

Investera i fonden här

Europa står på randen till en energikris inför vintern och det är tydligare än någonsin tidigare att en kraftfull omställning behöver ske. En stor del av lösningen ligger i utbyggnad av grön energi, ökad eldrift och mer energieffektiva byggnader.

”Europa och europeiska företag tar nu ledartröjan i den gröna omställningen. Det är något som kommer att gynna bolagen i dessa sektorer under lång tid framöver”, säger Philip Andreasen.

Lannebo Europe Green Transition klassas som en artikel 9-fond vilket innebär att fonden har som målsättning att investera i bolag vars verksamhet möjliggör och bidrar till en grön omställning. Rent praktiskt innebär det att fonden endast investerar i bolag som klassas som hållbara.

”Vi är medvetna om att vi behöver vara försiktiga i den upphaussade ESG-sektorn där det finns aktörer som är övervärderade. Vi köper inte bolag som handlas till multiplar som inte är motiverade. Vårt fokus ligger på bolag med fungerande affärsmodeller”, säger Carsten Dehn.

Investera i fonden här

Fonden finns tillgänglig för sparare på Avanza som vill investera inför starten.

Fakta Lannebo Europe Green Transition

Inriktning: Aktiefond med fokus på små och medelstora europeiska bolag. Fonden investerar endast i bolag som bidrar till Europas gröna omställning och är en så kallad artikel 9-fond.

Förvaltare: Carsten Dehn och Ulrik Ellesgaard samt analytiker Philip Andreasen.

Förvaltningsavgift: 1,6 % fast avgift.  

Riskinformation: Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr finns på Lannebo.se

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -