På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Framgångsrika bolag har en sak gemensamt

ANNONS Vad är det som avgör om ett företag lyckas? Sarah Lindholm, företagschef Stockholm Nord på Swedbank, har varit kundansvarig och företagschef i flera år. Enligt henne har de bolag som det har gått riktigt bra för haft en sak gemensamt.

– De har varit extremt tydliga med vart de ska, och de har delat upp uppgifterna i styrelsen på ett bra sätt – vem som springer på vilken boll. Sen återrapporterar de och tar nya beslut. I stället för att alla springer som yra höns på allting och så kommer man inte framåt, säger hon.

Lättare att fatta rätt beslut

Hon upplever att många av de små och medelstora bolagen ofta inte jobbar strategiskt, utan mer tillbakablickande och reaktivt.

– Det som ofta skiljer ut snabbväxande gasellföretag är att de haft ett strategiarbete, vilket kommer ifrån att de haft ett aktivt styrelsearbete.

Att satsa tid och energi på styrelsearbetet lönar sig. En tydlig strategi gör att ni lättare kan fatta rätt beslut, följa marknaden och attrahera fler kunder – och knyta viktiga affärskontakter.

– Vi som kreditgivare tycker också att det är viktigt att man har ordning och reda, och att alla vet vart man är på väg. Då blir vi en bättre samarbetspartner, säger Sarah Lindholm.

Nyckeln till lönsamma och hållbara företag

Tips och inspiration om hållbart företagande

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -