På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ISK, fastighetsobligationer och bud

Nyheter i korthet Här är morgonens nyheter i ett svep.

VÄLFYLLDA LAGER. Det finns analytiker som anser att läget för de europeiska gaslagren inte är så alarmerande som många verkar tro och framhåller att lagren är välfyllda inför vintern. (DI)

SVENSK TURISM. Den svenska turismen blomstrar med fullbelagda hotell och rekordhöga intäkter för campingplatserna. Dessutom är norrmännen tillbaka. (DI)

ISK. Centerpartiet vill att de första 300.000 kronorna på ISK-kontot blir skattefria. Partiledaren Annie Lööf hoppas att förslaget ska uppmuntra till en sparkultur. Kostnaden för staten beräknas till 2,3 miljarder kronor nästa år. (DI)

FASTIGHETSOBLIGATIONER. Sjunkande värderingar och högre avkastning har fått investerare att återvända till obligationsmarknaden för fastighetsbolag. (DI)

BUD. Spelet mellan budgivare, aktivistägare, styrelser och budkommittéer hårdnar. Samtidigt som antalet bud väntas öka framöver växer osäkerheten i flera av de liggande erbjudandena, skriver DI i en analys. För närvarande ligger bud på bland andra Haldex, Cary Group, Leo Vegas och Swedish Match. (DI)

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -