På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsen runt nollan, Hexatronic faller

Börs Stockholmsbörsen handlades kring oförändrade nivåer vid lunchtid på torsdagen efter en positiv inledning. G5 Entertainment och Hexatronic var två av bolagen som föll tydligt efter kvartalsrapporter.

Strax efter klockan 12 hade OMXS30 backat 0,2 procent till 2.022 och aktier för 4,9 miljarder kronor var då omsatta på Stockholmsbörsen. På kontinenten föll DAX och CAC 40 i liknande härad.

På onsdagen var börsuppgångarna breda efter att den amerikanska inflationen i juli visat sig vara lägre än väntat.

"Marknaden står fortfarande och väger mellan om det ska bli 75 eller 50 punkter men en fråga man redan nu kan ställa sig är hur stort fall i augustiinflationen som behövs för att förväntningar om en 25-punktershöjning ska börja komma i spel? Än så länge vill Fed inte dra några stora växlar på siffran och de två Fedledamöter som igår kommenterade inflationsutfallet valde att spela ned betydelsen", skrev SEB i ett morgonbrev.

Inom OMXS30 placerade sig flera verkstadsbolag i den röda änden av index. Sandvik, Volvo och SKF föll samtliga med omkring 1 procent. SCA backade i sin tur 1,7 procent. Bättre gick det för Electrolux som steg 1,1 procent.

Bland rapportbolagen straffades gamingbolaget G5 Entertainment med en nedgång på 18 procent. Rörelseresultatet för det andra kvartalet landade på 1 miljon kronor, klart under analytikernas snittförväntningar på 15,5 miljoner kronor. Kvartalet var utmanande för mobilspelen i G5:s viktigaste genrer, kommenterade vd Vlad Suglobov.

Hexatronics rapport bekräftade de preliminära siffror som fiberleverantören gav i juli. Enligt vd Henrik Larsson Lyon kvarstår osäkerheten avseende utveckling av råmaterialpriser.

"Arbetet med att föra dessa höjningar vidare till kund är högt prioriterat, men vi bedömer att bruttomarginalen kommer att vara fortsatt negativt påverkad under de närmaste kvartalen", skrev Hexatronic-chefen. Aktien fördes ned med 9,1 procent.

Magasinbolaget Readly halverade rörelseförlusten till drygt 28 miljoner kronor. Antalet fullt betalande prenumeranter minskade sekventiellt men ökade 6,4 procent jämfört med samma period i fjol. På rapportpresentationen sade finanschefen Johan Adalberth att den fulla effekten av prishöjningar väntas i det fjärde kvartalet. Readly-aktien, som gått starkt på slutet, adderade ytterligare 1,5 procent.

Transtema steg 18 procent efter att ha aviserat nya finansiella mål och avgett kvartalsrapport. Omsättningstillväxten inklusive förvärv ska nu uppgå till minst 10 procent och ebita-marginalen till minst 7 procent. Kvartalsrapporten visade i sin tur förbättrad omsättning och resultat.

Styrelsen i Clinical Laserthermia Systems har beslutat om en företrädesemission om cirka 69 miljoner kronor. Aktien rasade 50 procent.

Immunovia klev upp 14 procent. Diagnostikbolaget har fått licensrättigheter för kliniska laboratorier i Kalifornien.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -