På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Nedskrivningar, Klarnatvisten och Academedias utdelningar

Nyheter i korthet Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

KLARNA VS FI. Klarna trappar upp striden mot Finansinspektionen, FI, och begär att tvisten om betaljättens kraftigt höjda kapitalkrav lyfts till EU-domstolen. (DI)

INGET INTRESSE. SAS konkurrenter är inte redo att ta över rutter och marknadsandelar om det krisdrabbade flygbolaget måste släppa dem, uppger flera flygbolag för DI. (DI)

FORTSÄTTER DELA UT. Det börsnoterade utbildningsbolaget Academedia ska fortsätta att dela ut kapital, säger vd Marcus Strömberg i DI:s Börsmorgon från Almedalen där politikerna tävlat i att kräva stopp för vinstuttag för skolföretag. (DI)

BOTEN GÄLLER. Finansinspektionen har avvisat Nordnets överklagande av beslutet att nätbanken ska betala en sanktionsavgift på 100 miljoner kronor på grund av att Nordnet skickade in överklagan för sent. (DI)

NEDSKRIVNINGAR I KORTEN. Hedgefondprofilen Christer Gardell spår massiva nedskrivningar för de stora riskkapitalbolagens portföljer. (SvD Näringsliv)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -