På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Marginalpress, vetepriset och sämsta börsåret sedan 1932

Nyheter i korthet Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

FÖRHANDLINGSPLANER. Några nya förhandlingar mellan SAS och pilotfacken har ännu inte planerats sedan bolagets piloter i måndags började strejka. (DN)

BOSTADSFÖRHANDLINGAR. Enligt Hyresgästföreningen väntar rekordtuffa förhandlingar i höst. Stora kostnadsökningar drabbar alla fastighetsägare när inflation och räntor stiger och även hyresvärdar drabbas. (SvD)

SPÅR FALLANDE RÄNTOR. Fastighetsprofilen Sven-Olof Johansson tror att de höga räntorna är tillfälliga och att centralbankerna snart behöver sänka räntorna igen för att stimulera ekonomin och mota en lågkonjunktur i grind. (SvD)

BILLIGARE SPANNMÅL. Priserna på vete och majs nådde en toppnivå i maj och har sedan dess sjunkit. Råvaruanalytikern Torbjörn Iwarson tror att den långsiktiga pristrenden är nedåtriktad. (SvD)

BANKKRAV. Pensionsmyndighetens 4-miljarderskrav på Swedbank, som offentliggjordes den 1 juli, beslutades redan i december i fjol. (DI)

SMÅ MARGINALER. It-återförsäljaren Dustins marginaler är pressade, vilket gör att bolagets skuldsättning börjar se problematisk ut. (DI)

SÄMSTA SEDAN 1932. Årets första sex månader för det breda OMXSPI-indexet på Stockholmsbörsen har inneburit det sämsta inledningshalvåret på 90 år. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -