Rapportfloden: Blandade resultat

Q1 Cyber 1 och Contargia har publicerat sina kvartalssiffror.

Spotlight-handlade Optimobile, som erbjuder kommunikationstjänster till mobiloperatörer, redovisar för årets första kvartal en nettoomsättning på 0,1 miljoner kronor (0,3).

Rörelseresulatet låg på -0,2 miljoner kronor (-0,3) och nettoresultatet var -0,3 miljoner kronor (-0,4).

Det första kvartalet dominerades av slututveckling av den nya Optiset-tjänsten som lanserades i början av februari, samt av utveckling av den nyligen lanserade Woony-tjänsten, enligt vd Erik Nilsson.

Cyber 1, ett bolag inom cybersäkerhet, ökade omsättningen med 21 procent till 9,6 miljoner euro (7,9) för det första kvartalet 2022, jämfört med motsvarande period i fjol. Efterfrågan var stark på mjukvarulösningar och tjänster kring cybersäkerhet under det första kvartalet, enligt bolaget.

Rörelseresultatet uppgick till -0,6 miljoner euro (0,2) och ebitda-resultatet blev -0,5 miljoner euro (+0,3).

Efter fyra kvartal under 2021 med positivt ebitda blev ebitda-resultatet första kvartalet 2022 negativt. Bolaget hänvisar till att rörelsekostnaderna ökat med 27 procent, jämfört med första kvartalet 2021, som en följd av strategiska investeringar i mjukvara, personal och utrustning för det nybildade Secure Operating Centre (SOC), skriver bolaget.

Forskningsbolaget Cantargia redovisar ett rörelseresultat på -122 miljoner kronor (-73,2) för det första kvartalet 2022. Resultat efter skatt låg på -118 miljoner kronor (-72,6). Bolaget hade ingen omsättning under perioden (0).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -121 miljoner kronor (-61,2) med likvida medel om 206 miljoner kronor vid rapportperiodens utgång. Därutöver har Cantargia kortfristiga placeringar om 237 miljoner kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -