Investera i krypto-ETP:er

ANNONS För sofistikerade investerare som är intresserade av att köpa/handla kryptovalutor, har börshandlade produkter och ETP:er blivit en väg till marknaden. ETP:er kan köpas eller säljas via din mäklare, bank eller handelsplattform. ETP:er för olika kryptovalutor köps och säljs precis som andra värdepapper och investerare behöver inte skaffa en digital plånbok för sina investeringar.

CoinShares lanserade den första krypto-ETP i världen på Bitcoin under sin XBT Provider-plattform, som varit betrodd och handlad på reglerade marknader sedan 2015. Men hur fungerar denna lösning? Att investera i krypto-ETP:er liknar på många sätt att investera i till exempel guld eller andra ädelmetaller, det vill säga i en produkt där tillgångsslaget traditionellt sett har ansetts vara svårt att hantera på ett säkert och smidigt sätt. Lösningen var att skapa ETP:er och plötsligt blev det lättare för investerare att köpa den här typen av varor och placera dem vid sidan av andra investeringar i sin portfölj. Även krypto-ETP:er fungerar på samma sätt.

Handla Ethereum XBTE här

Handla Bitcoin XBTE SEK här

Likheterna mellan Bitcoin och guld är många och vissa individer har kallat Bitcoin "internets guld". Både Bitcoin och guld är ändliga och det finns bara en begränsad mängd, vilket gör dem värdefulla. De är inte heller reglerade, utan värdet bestäms av utbud och efterfrågan, samtidigt som dem är både hållbara över tid och otroligt svåra att förfalska.

Idag finns det över 10 000 olika kryptovalutor, där Bitcoin är den mest populära och lanserades redan 2009. CoinShares utfärdar krypto-ETP:erna som är tillgängliga via din mäklare, bank eller handelsplattform. CoinShares vill också utbilda och informera sofistikerade investerare för att förstå marknaden och den snabba utvecklingen.

Möjligheten att köpa eller sälja via din mäklare, bank eller handelsplattform innebär att krypto-ETP:er kan hållas på samma mäklarkonto som dina andra investeringar utan att behöva skaffa en digital plånbok. Dessutom har krypto-ETP: er, under perioder av marknadsturbulens, bevisat sin förmåga att fortsätta fungera.

CoinShares är Europas största investeringsföretag för digitala tillgångar och är börsnoterat på Nasdaq First North Growth Market (ticker: CS).

Handla Ethereum XBTE här

Handla Bitcoin XBTE SEK här

Att investera i värdepapper och digitala tillgångar innebär risker. Värdepapper och digitala tillgångar kan öka och minska i värde och det finns ingen garanti för att du får tillbaka din investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Den här artikeln utgör inte en rekommendation, erbjudande eller uppmaning att köpa eller sälja. Informationen om CoinShares eller de nämnda produkterna ersätter inte informationen i deras regulatoriska dokumentation.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -