På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fortsatta utflöden från fonder i mars

Fonder I mars noterades ett sammanlagt nettoutflöde från fonder på 3,7 miljarder kronor. Men långa räntefonder och i synnerhet företagsobligationsfonder stack ut med nettoinsättningar. Det visar statistik från Fondbolagens förening.

Månadens nettoutflöde på 3,7 miljarder kronor gör att årets nettosparande i fonder landar på totalt minus 35,1 miljarder kronor.

Störst nettoutflöde hade korta räntefonder med nettoutflöden på 1,7 miljarder kronor. Även aktiefonder drabbades av betydande nettoutflöden på 1,6 miljarder kronor, trots att utvecklingen på flera av världens aktiemarknader var positiv under mars.

Fondspararna gjorde största uttag från Nordamerika- Och Europaaktiefonder. Inom aktiefonder var det nettoinsättningar i Svergiefonder, branschfonder och tillväxtmarknadsfonder.

Trots utflödet totalt för aktiefonder uppvisade indexfonder nettoinsättningar på 5,2 miljarder kronor under månaden.

Blandfonder hade ett nettoutflöde på 1,3 miljarder kronor under månaden. Långa räntefonder hade i mars ett totalt nettoinflöde på 0,6 miljarder kronor och företagsobligationsfonder uppvisade nettoinsättningar på 1,5 miljarder. Även hedgefonder såg ett nettoinflöde under mars.

Den breda börsuppgången under mars hjälpte fondförmögenheten i Sverige att öka under månaden med närmare 58 miljarder kronor och uppgick vid utgången av mars till 6 467 miljarder.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -