Tessin fortsätter att växa – har förmedlat sitt största enskilda lån hittills

ANNONS Efterfrågan på finansiering till fastighetsprojekt fortsätter att växa. Nu har bolaget förmedlat sitt största enskilda lån hittills på 35 miljoner kronor till en fastighetsutvecklare i Blekinge. 32 bostäder uppförs nu av SBU F-dotter AB refinansierat genom Tessin.

Vill du också investera direkt i fastighetsmarknaden? Kolla in aktuella projekt här.

Fler söker finansieringsmöjligheter – Tessin är lösningen

Efter finanskrisen 2008 stramades bankernas kreditgivning åt med regelverket Basel III, vilket leder till högre krav på eget kapital och likviditet. Många fastighetsutvecklare har därför svårt att säkra tillräcklig finansiering i sina projekt. Här kommer Tessin in som skapar nya finansieringsmöjligheter för fastighetsbranschen. 

- Fastighetsbranschen har ett stort finansieringsbehov som bankerna inte kan lösa fullt ut.  Sedan införandet av Basel III med höjda kapitalkrav har utlåningen skärpts. Här ser vi på Tessin möjligheter att möta den efterfrågan och generellt så förmedlar vi allt fler och allt större lån. Det här projektet är ett bevis på det och att vi ligger i linje med vår strategi att växa kärnaffären organiskt, säger Heidi Wik, VD för Tessin Nordic Holding.

32 bostäder med drömläge vid hav och skog blir verklighet tack vare Tessin

Strax utanför Karlskrona uppför fastighetsutvecklaren SBU F-dotter AB 32 bostäder. Bolaget lånar nu in 35 miljoner kronor genom Tessin för att refinansiera ett befintligt lån samt delfinansiera byggnationen.

- Vi har arbetat med bostadsutveckling sedan 1993 och projekten har tidigare varit finansierade med traditionella bank. Sedan 10 år tillbaka har bankernas interna regelverk förändrat förutsättningarna för vår finansiering, i synnerhet vad gäller krav på ökat eget kapital, oberoende av säkerheten i de enskilda projekten. Vi behöver därför en finansiell part som lägger ner mer resurser att analysera de enskilda projekten för att nå en rimlig nivå på eget kapital. Det är andra gången vi finansierar projekt med Tessin och funnit en aktör som vi vill använda även i fortsättningen. Kostnaden är givetvis högre än bankfinansiering men vi får en kortare och mer förutsägbar finansiering, vilket ökar vår lönsamhet, säger Torsten Kai-Larsen, VD för SBU F-dotter AB.

Läs mer om Tessin här

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -