På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Prospektering, nätläkar-IPO och en aktie värd en premie

Nyheter i korthet Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

KINAPROBLEM. Störningar inom den kinesiska tillverkningsindustrin kan förvärras ytterligare under nyårsfirandet. (DI)

ATLAS COPCO. Inget annat verkstadsbolag har en lika hög premie som Atlas Copco, men inget annat är heller lika bra menar Di:s analytiker Mikael Vilenius i en kommentar till tisdagens rapport som fick aktiekursen på knä. (DI)

E-HANDEL. Det krävs mer än lågt pris för att lyckas med e-handel. Dustin, H&M och Zalando är bolag med framgångsrika strategier som gör dem intressanta för investerare. (DI)

SKATTELÄTTNAD. Nya regler för expertskatten, som ger lättnader för utländsk arbetskraft, kan komma att gynna Volvo Cars och tillträdande vd Jim Rowan. 50 miljoner kronor kan vd och bolag komma att spara över fem år. (DI)

PROSPEKTERING. Rekordfå gruvbolag ansökte om undersökningstillstånd i Sverige förra året, detta trots stor global efterfrågan på metaller och mineraler. (DI)

IPO. Nätläkaren Doktor.se siktar på en notering på Stockholmsbörsens huvudlista. I den senaste rundan värderades bolaget till 5,5 miljarder kronor men vd Martin Lindman siktar på en betydligt högre värdering. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -