På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan ger köpråd till Bulten, Catella och Candles Scandinavia, men avvaktar med Opter, Calmark och Bubbleroom.

Det framgår av det senaste utgåvan av Börsveckan.

Fästelementbolaget Bulten har inte rosat marknaden på senare tid och handlas till en värdering som indikerar att bolaget möter tuffa tider.

"Vi gillar kombinationen låg värdering på låga förväntningar och ser ett bra köpläge", skriver Börsveckan.

Catella har renodlat verksamheten och stärkt balansräkningen. Börsveckan ser ett starkt år för bolaget och tycker att värderingen lämnar god uppsida, vilket tillsammans leder till ett köpråd.

Mjukvarubolaget Opter erbjuder transportplaneringsystem med en hög andel återkommande intäkter. Börsveckan anser att aktien handlas till en rimlig värdering och vill syna utvecklingen några kvartal till innan en köprekommendation kan bli aktuell.

Calmark vill förenkla och förbättra vården för nyfödda.

"Det är en behjärtansvärd ambition men det kommer att ta tid innan eventuella vinster kommer", skriver Börsveckan och ställer sig avvaktande.

Doftljusbolaget Candles Scandinavia växer starkt och möter ljusa marknadsutsikter. Ökade investeringar tynger marginalen just nu men bör ge bra resultat över tid, skriver Börsveckan och utfärdar ett köpråd.

E-handlaren Bubbleroom fokuserar på festmode. Jämfört med andra e-modehandlare släpar Bubbleroom efter på tillväxten men har hög bruttomarginal. Frågan är hur mycket av den svagare tillväxten är hänförlig pandemin och hur mycket är underliggande. Börsveckan avvaktar för stunden.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -