På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan inleder 2022 med köpråd för Semcon, Intrum, Rugvista, Pricer och Peab. Skanska och Cibus får rådet avvakta. Det framgår av årets första utgåva av Börsveckan.

Semcon uppvisar äntligen organisk tillväxt och en fin marginaltrend, dessutom medger balansräkningen höga utdelningar. Det luktar köpläge, enligt Börsveckan som lyfter rådet för Semcon till köp och tar in aktien i årets utdelningsportfölj.

Intrum har länge underpresterat på börsen och värderingen har fallit stadigt under de senaste åren. Till p/e 8 och en direktavkastning på över 5 procent är mycket elände redan inprisat i kursen. Börsveckan trycker åter på köpknappen och lägger in aktien i årets utdelningsportfölj.

Rugvista är en ledande aktör inom en het trend, mattförsäljning online. Börsveckan var njugg till aktien i samband med noteringen men tycker att värderingen ser klart attraktivare ut nu, efter ett rejält kursfall. Avvakta-rådet lyfts till köp.

Pricer hade ett mellanår 2021, kraftigt påverkat av tillfälliga pandemifaktorer på kostnadssidan. Men redan 2022 ser det bättre ut och efter kursfallet lockar aktien, tycker Börsveckan som sätter köp.

Skanskas kapitalmarknadsdag i början av december 2021 gav ingen upprevidering av lönsamhetsambitionerna inom det viktiga byggsegmentet. Det behövs för att kunna se potentialen i aktien, enligt Börsveckan som avvaktar med aktien.

Cibus har gått starkt på börsen det senaste året när jakten på hög och stabil utdelning varit hög. Bolaget har också haft ett högt förvärvstempo. Trots att bolaget har en stabil bas och skaplig och återkommande utdelning tycker Börsveckan att det finns mer spännande utdelningsaktier. Rådet blir avvakta.

Peab har de senaste åren visat sig vara bäst rent operativt bland de större byggbolagen och det mesta pekar mot att det så kommer att förbli kommande åren. Aktien har en hög direktavkastning och sammantaget trycker Börsveckan på köpknappen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -