På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Svenska gruvor, pressad krona och de stigande elpriserna

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

NER, MEN… Efter fyra dagar med nya rekord har sviten med stigande elpriser brutits. När priset för onsdagen sattes sjönk priset för andra dagen i rad, men nivån är fortfarande hög och risken för nya toppar kvarstår. (DI)

FRAMTIDSSÄKRING. Hållbarhet och digitalisering är fokus när SEB vill framtidssäkra banken. Fler europeiska storföretagskunder och nordiska private banking-kunder ger också draghjälp. Det säger vd Johan Torgeby i en intervju. Han också räknar med att värderingsskillnaderna mellan bankerna ökar framöver. (DI)

ÅTAL RYCKER NÄRMARE. Misstänkt mörkläggning av interna rapporter och hittills okända FI-dokument. Det är faktorer som kan leda till åtal inom kort. Läget för Birgitte Bonnesen, Swedbanks tidigare vd, blir allt mer besvärande. (SvD)

NYA GRUVOR. Den nye näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson utlovar beslut om nya gruvor "i närtid" men också snabbare tillståndsprocesser. (DI)

KRONAN. Coronaoron pressar den svenska kronkursen, men för exportbolag är valutaläget bra bränsle. SEB:s valutaexpert Carl Hammer spår en fortsatt svag krona nästa år. Det är goda nyheter för flera bolag på Stockholmsbörsen. (DI)

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -