På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Världsstjärnornas fondbolag till börsen

ANNONS När Case Group börsnoteras får alla möjlighet att bli aktieägare i bolaget där Stefan Edberg, Nicklas Lidström och Henrik Stenson är stora ägare.

Tennislegendaren Stefan Edberg kan se tillbaka på en fantastisk karriär, där han kammade hem inte mindre än nio Grand Slam-titlar. Med det följde en del prispengar, och Stefan ville inte gå i fällan och riskera att förlora sin förmögenhet på riskfyllda investeringar. Han ville investera smart. Så när hans finansiella rådgivare år 2004 startade Case följde han inte bara med som kund utan blev också största ägare i det nya bolaget.

– Att få bli delägare var oerhört spännande och nu har jag varit med och byggt upp bolaget under nästan ett decennium. Jag, Case ledning och övriga grundare sparar själva i bolagets fonder vilket gör att vi sitter i samma båt som våra kunder. Vi har alla samma intresse att bolagets fonder förvaltas väl. Nu när vi går till börsen kommer många fler att få möjligheten att bli både kund och aktieägare, säger han.

Efter 20 framgångsrika år i Detroit flyttade Nicklas Lidström hem till Sverige igen. Han fick träffa Stefan Edberg och Case för att höra om resan efter tenniskarriären och hur det var att flytta hem igen.

– Jag har ju alltid haft ett intresse för finansbranschen så det var relativt lätt för mig när jag fick erbjudandet om att bli aktieägare i Case. För ett par år sedan frågade vi Henrik Stenson om han ville vara med i gänget och ett par möten senare så hoppade han också ombord, berättar Nicklas Lidström.

– Inom golfen pratar vi om risk/reward innan man slår sitt slag och när det kommer till Case så fokuserar vi på reward, kommenterar Henrik Stenson sitt ägande i Case.

Nöjda kunder har lett till att Case både har vuxit och uppvisat god lönsamhet. Det förvaltade kapitalet har ökat från 300 miljoner till cirka sju miljarder. Både Case Safe Play och Case Fair Play är med bland Avanzas tio-i-topp sett till avkastning de senaste tolv månaderna. Bolagets kreditfonder har år efter år placerat sig högt upp på listorna över de bäst presterande fonderna.

I samband med listningen på Nasdaq First North Growth Market, förutsatt ett godkännande från marknadsplatsen, genomförs en nyemission, som vid fullteckning tillför bolaget cirka 25 miljoner kronor. Pengarna ska primärt användas till förvärv, antingen av enskilda fonder eller hela fondbolag. Case har haft en fin utveckling som privat bolag och har under åren upplevt en stor efterfrågan från allmänheten att få bli aktieägare och vara med på bolagets tillväxtresa. Nu erbjuds också du möjligheten att bli delägare i världsstjärnornas fondbolag.

Erbjudandet i sammandrag

Pris: 18,80 SEK per aktie
Anmälningsperiod: 29 nov – 10 dec 2021
Planerad första handelsdag, under förutsättning av godkännande: 16 december 2021
Minsta förvärvspost: 300 aktier
Memorandum finns på www.casefonder.se

Besöksadress: Norrlandsgatan 10, c/o Cecil Coworking
Telefon: 08-662 06 90
E-post: info@casefonder.se

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -