På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Rasrisk, viktbesked och DI:s Lundinförsvar

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

CARNEGIE + CARNEO. Ägaren Altor förbereder en sammanslagning av investmentbanken Carnegie och kapitalförvaltaren Carneo inför en eventuell börsnotering. Riskkapitalbolaget bekräftar att det förs samtal om en sådan fusion. (DI)

MATINFLATION PÅ VÄG. Svenska livsmedelsföretag upplever den största kostnadsökningen på tolv år och enligt branschen kommer detta att slå igenom på priserna i butiken, vilket leder till matinflation. (DI)

PARTER SPLITTRADE. Arbetsmarknadens parter är splittrade om regeringskaoset. Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke tycker att MP haft för stort inflytande över tillståndsfrågor och energipolitik, medan LO-basen Susanna Gideonsson tycker att MP tagit ansvar. (DI)

FORTSATT RASRISK. Oncopeptides är Stockholmsbörsens sämsta aktie under 2021 med en nedgång på över 90 procent. Det finns en uppenbar risk att forskningsaktien faller lika mycket under kommande tolv månader. (DI)

DOMSTOLSPROCESS DRAR UT PÅ TIDEN. Domstolsprocessen och stämning mot Lundin Energys huvudägare och ordförande Ian Lundin samt tidigare vd Alex Schneiter drar ut på tiden. Detta sedan Alex Schneiter begärt avvisning av åtalet och kräver muntlig förhandling. (DI)

SSAB FLYR CONTAINRAR. Kraftigt höjda containerpriser gör att företag nu väljer andra transportsätt. Ett av företagen är SSAB som nu skeppar gods direkt i fartygens lastrum. (DI)

INGET VIKTBESKED. EQT fick som väntat behålla sin plats i OMX Stockholm Benchmark när Nasdaq på tisdagen gav besked om vilka aktier som får plats efter den halvårsvisa revideringen, som träder i kraft den 1 december. Mer oklart är det i frågan om de olika aktiernas vikt i indexet. (DI)

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -