På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan sätter köprekommendation på Fastator, Humana och Synsam i veckans utgåva. Däremot blir det avvakta för Pandox, Medivir, Advenica och Albert.

Fastator är en udda fågel som ett transaktionsintensivt investmentbolag inom fastigheter. Bolaget har intressanta projekt på gång och värderas lågt, skriver Börsveckan som sätter rådet köp.

Vårdbolaget Humana fortsätter i rätt riktning med stabil tillväxt och fina lönsamhetsförbättringar. Till ev/ebit kring 9 för 2022 är aktien billig, anser Börsveckan som behåller sitt köpråd.

Pandox har tagit isig igenom den akuta pandemikrisen men affärsresandets återgång låter vänta på sig och aktien är inte uppenbart billig längre. Det anser Börsveckan som råder till att avvakta.

Synsam har en stark position som bäddar för god lönsamhet, och till ev/ebita 13 finns fin uppsida, enligt Börsveckan som sätter köpråd.

Medivir har gått från forskningsbolag på väg mot läkemedelsbolag och nu åter på forskningsrutan, denna gång inom onkologi. Värderingen är låg i absoluta tal, men det är lite svårt att räkna hem Medivir enkom på MIV-818, skriver Börsveckan som landar i rådet avvakta.

IT-säkerhetsbolaget Advenica har gynnats av hög efterfrågan, efter det att cyberattacker orsakat stora kostnader i samhället under de senaste åren. Börsveckan anser att aktien är rimligt värderad och avvaktar.

E-utbildningsbolaget Albert kan ståta med hög tillväxt, balansräkningen är i gott skick och marknadsutsikterna är goda. Värderingen är inte avskräckande men Börsveckan väljer att avvakta lite till med Albert för att se hur pågående internationalisering faller ut.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast

Valutor

Valuta +/- % Senast

Räntor

Ränta +/- % Senast

Råvaror

Råvara +/- % Senast