På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsen på plus, SKF ned på rapporten

Börsen Efter någon timmes handel på tisdagen tog Stockholmsbörsen fart uppåt. Dagen har inneburit ännu en lång rad delårsrapporter där några av de större var SKF, Alfa Laval och Betsson.

Swedbank meddelade att Finansinspektionen har skrivit av utredningen om bankens misstänkta överträdelse av EU:s marknadsmissbruksförordning.

Omkring klockan 13.15 hade OMXS30 stigit 0,6 procent till 2.343 och aktier för 12,9 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen.

Kullagerföretaget SKF redovisade resultat än väntat och nådde dessutom endast en organisk tillväxt på 7,7 procent, i stället för de "omkring 10" procent som förutspåddes i förra rapporten. Bolaget tror nu att den organiska tillväxten under det fjärde kvartalet kommer att vara relativt oförändrat jämfört med motsvarande kvartal 2020. Aktien tappade 6,7 procent och fanns i botten av OMXS30.

Desto bättre gick det för Alfa Laval som handlades upp 5,4 procent efter sin rapport där orderingång och justerat ebita var något bättre än väntat. Vid en telefonkonferens på förmiddagen sade bolagets vd Tom Erixon att de globala störningarna i leveranskedjan inte har varit något större problem för bolaget.

Speloperatören Betsson redovisade intäkter och rörelseresultat som låg över analytikernas förväntningar, men flaggade samtidigt för att de genomsnittliga dagliga intäkterna under inledningen av det fjärde kvartalet, till och med den 17 oktober, var 17,6 procent lägre än de genomsnittliga dagliga intäkterna för hela det tredje kvartalet 2020. Aktien stärktes ändå 1,2 procent.

Concentrics preliminära rörelseresultat för tredje kvartalet var i linje med företagets förväntningar och lades fram i samband med att bolaget berättade om förvärvet av amerikanska Engineered Machined Products (EMP) för 1.260 miljoner kronor. Aktien lyfte 22 procent.

TV- och streamingbolaget Nents resultat var klart över förväntan samtidigt som den organiska tillväxten uppgick till 9,9 procent. Bolaget upprepade också sina mål för antalet Viaplay-abonnenter i Norden och internationellt under 2021. Aktien var upp 3,6 procent.

Troax, som säljer områdesskydd för inomhusanvändning, nådde en vinst efter skatt på 11,1 miljoner euro under det gångna kvartalet vilket innebar en vinstökning med cirka 60 procent. Aktien reagerade ändå negativt och sjönk 6 procent.

Nordea handlades ned 3,7 procent, ungefär lika mycket som rabatten i Sampos försäljning av 162 miljoner aktier i banken.

Husqvarna-aktien steg 4,2 procent efter att bolaget meddelat om ett förvärv av amerikanska bevattningsleverantören Orbit Irrigation. Orbit omsatte under de senaste tolv månaderna cirka 320 miljoner dollar.

Fingerprint Cards var upp 6,3 procent efter att ha fått en order på bolagets T-Shape 2-sensormodul från en korttillverkare.

Piezo Motor handlades upp 5,3 procent. Efter börsens stängning på måndagen rapporterade bolaget en ökad omsättning för det tredje kvartalet, samtidigt som det offentliggjorde ett förvärv av ett amerikanskt bolag för 24 miljoner dollar.

AAC Clyde Space har ingått avsiktsavtal om att samarbeta med Orbcomm och Saab för att utveckla nästa generations globala sjöfartskommunikationstjänster baserade på systemet VDES. Aktien steg 11 procent.

Under tisdagen gjorde Medhelp debut på First North. Inför noteringen gjorde bolaget en emission på 50 miljoner kronor med teckningskursen 9:20 kronor per aktie, vilket motsvarar en värdering på cirka 230 miljoner kronor. Aktien bytte ägare vid 8:65 kronor, 6 procent under teckningskursen.

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -