På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kryptoreglering, fintech och Volvo Cars ägare

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

BOSTÄDER. Tomma kontor i Stockholm kan byggas om till bostäder. I vissa delar av staden står en femtedel av kontorslokalerna tomma efter pandemin. (SvD mån)

KRYPTOREGLERING? Det är hög tid att reglera handeln med kryptovalutor, skriver Institutet för Näringslivsforsknings docent Roger Svensson i en debattartikel. Kryptovalutorna marknadsförs som morgondagens betalningsmedel och finansiella tillgångar men fungerar i praktiken som rena hasardspel, menar Roger Svensson. (DI lör)

VOLVO CARS-ÄGARE? Sex svenska institutioner och en nordisk har förbundit sig att täcka 35 procent av Volvo Cars planerade nyemission i samband med annalkande börsnotering i Stockholm, enligt källor. Den planerade nyemissionen uppgår till 25 miljarder kronor och prospekt offentliggörs inom de närmaste dagarna, enligt källorna. Något som hotar Volvos värdering är dock noteringen av det delägda elbilsbolaget Polestar, som också är på väg mot börsen fast i New York. (DI lör)

MILLICOM-FINTECH? Den kurspressade teleoperatören Millicom avser växa med mobila betaltjänster i Latinamerika och ska nu expandera Tigo Money, enligt uttalanden från vd Mauricio Ramos vid investerarmöten i Stockholm den senaste tiden. (DI mån)

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -