På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Volco Cars värderas till 254 miljarder

Börs Analytikerna på de banker som är inkopplade i Volvo Cars noteringsprocess värderar bolaget till i genomsnitt 254 miljarder kronor uppger en källa med insyn i Volvo Cars noteringsprocess för Nyhetsbyrån Direkt.

Medianvärderingen bland analytikerna uppges vara 243 miljarder kronor.

"Värderingarna skiljer sig åt, bland annat beroende på hur ägandet i Polestar, Lynk & Co och Zenseact värderas. Sammantaget uppgår den genomsnittliga värderingen till 254 miljarder kronor", uppger källan.

Det har spekulerats friskt i vad värderingen på Volvo Cars ska landa på i den planerade noteringen på Stockholmsbörsen. Så sent som på tisdagen publicerade Svenska Dagbladet en artikel där uppgifter till tidningen gjorde gällande att värderingen spretade mellan 70 och 240 miljarder kronor bland analytikerna hos de involverade bankerna.

I samband med noteringen som väntas äga rum innan årets slut gör bolaget en emission som väntas inbringa 25 miljarder kronor. Potentiellt genomförs också en delförsäljning av aktier av huvudägarna.

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -