På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsen vände upp, Sinch vinnare

Börsen Stockholmsbörsen inledde onsdagen något lägre men hade efter en stund tagit igen nedgången och handlades kring nollan.

Stockholmsbörsen inledde onsdagen något lägre men humöret förbättrades successivt under förmiddagen. Högst upp i storbolagsindex steg Evolution och Sinch.

Vid klockan 12.05 var storbolagsindexet OMXS30 upp 0,5 procent till 2.262. Aktier för 7,2 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen i sin helhet.

Den tioåriga USA-räntan retirerade något inför eftermiddagens inflationssiffror och kvällens protokoll från senaste Fed-mötet. Tillväxtbolagen Sinch och Evolution gynnades och var upp 4,5 respektive 2,8 procent.

Autoliv gick mot strömmen i andra änden av listan och förlorade 1,5 procent. Bankerna fanns också på den nedre halvan av indexet med nedgångar på omkring procenten för Handelsbanken och SEB.

Debutanten Haypp Group, en onlinebaserad återförsäljare inom snus och tobaksfritt snus, handlades vid 66:60 kronor, jämfört med kursen i erbjudandet som var 66 kronor.

Elbilsladdarbolaget CTEK, som stigit 128 procent från teckningskursen sedan premiären i slutet av september, var bästa bolag på huvudlistan med en uppgång på 10 procent utan synbara förklaringar i nyhetsflödet.

SVT rapporterade på tisdagskvällen att fraktbolaget som skulle leverera Aegirbios covidtester till Asien och övriga världen ska ha sagt upp avtalet. Bakgrunden uppges vara avslöjanden i SVT:s granskning av affärerna kring Aegirbios mångmiljonorder. Köparna lät sig inte avskräckas och handlade upp aktien 7,6 procent. Aktien har dock rasat med 85 procent under den senaste månaden.

Investmentbolaget Creades har kommit med rapport där resultat efter skatt landade på 1.018 miljoner kronor (1.113) för det tredje kvartalet. Substansvärdet per aktie var vid periodens utgång 86 kronor. Aktien handlades upp 7,4 procent till 107:15 kronor.

Teknikkoncernen Sdiptech har förvärvat 85 procent av aktierna i Certus Technologies med en omsättning på 19 miljoner euro. Sdiptech-aktien syntes upp upp 6,5 procent.

Forskningsbolaget Xspray Pharma föll 45 procent efter att ha meddelat att bolaget väljer att helt fokusera på produkten Dasynoc och avslutar utvecklingen av den generiska versionen av dasatinib.

Medicinteknikbolaget Chordate Medical har fattat strategiskt beslut att inleda en förstudie om att ansöka hos den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA om marknadstillstånd för K.O.S-behandlingen för kronisk migrän. Aktien steg 9,4 procent.

Finansinspektionen ska undersöka om läkemedelsföretaget Abliva följt regelverken för redovisning i sin års- och koncernredovisning för år 2020. Marknaden oroades av beskedet och aktien föll 7,8 procent.

ABG Sundal Collier har höjt sin rekommendation för Oncopeptides till köp från behåll med riktkurs är 54 kronor. Aktien var upp 2,2 procent.

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -