På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Svag börs, H&M upp inför torsdagsrapport

Börsen Stockholmsbörsen handlades tydligt ned på tisdagen i linje med resten av Europa. H&M och Ericsson gick mot strömmen med tydliga uppgångar.

Vid 12.35-tiden hade storbolagsindex gått ned 1,1 procent till nivån 2.279. Aktier för drygt 11,5 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen. Samtidigt noterades Frankfurtbörsens DAX ned 1,2 procent och Paris CAC40 hade backat 1,8 procent.

Flera aktier som var förlorare redan på måndagen fortsatte sin resa nedåt. Getinge backade 3,2 procent, Sinch sjönk 2,9 procent och Evolution gick ned 3,5 procent, mest i OMXS30.

H&M, som släpper kvartalssiffror på torsdag, var en av få vinnare under tisdagen med en uppgång om 1,9 procent till 185:40 kronor. Handelsbanken har höjt rekommendationen för klädjätten till köp från behåll och dragit upp riktkursen från 202 till 220 kronor.

Även Ericsson gick starkt med en uppgång om 2,2 procent.

Oscar Properties handlades upp närmare 8,6 procent, efter att Castellum blivit ägare till en andel om 10 procent genom en affär där Castellum säljer fastigheter till Oscar Properties för cirka 1,7 miljarder kronor. Castellum gick samtidigt ned 2,7 procent. Som mest var Oscar Properties-aktien upp omkring 20 procent under förmiddagen.

Volvo gick emot strömmen med en uppgång om 0,3 procent. ABG Sundal Collier har höjt sin rekommendation för aktien till köp från behåll och satt riktkursen till 260 kronor. Analyshuset skriver bland annat att aktien bör kunna gynnas av en återgång till normala förhållanden i takt med en underliggande återhämtning i produktionen.

Gamingbolaget Embracer handlades upp 1,6 procent till 180 kronor, bland annat efter att Exane BNP Paribas inlett bevakning av bolaget med rekommendationen outperform och riktkurs 270 kronor.

Bioarctic stärktes 5,2 procent på nyheten om att partnern Eisai har påbörjat ett stegvis inlämnande av ansökan för marknadsgodkännande till den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för lecanemab (BAN2401) mot tidig Alzheimers sjukdom.

Flera oljebolag gynnades av att oljepriset fortsatt att stiga och Brent noterades strax över 80-dollarstrecket. Tethys var upp 5,4 procent och Africa Oil steg 2,2 procent.

Boozt backade 5,1 procent efter att Handelsbanken tagit upp bevakningen av e-handelsbolaget med en säljrekommendation.

Friskolekoncernen Aprendere Skolor sjönk nästan 20 procent i premiären på Nasdaq First North. Aktien och teckningsoptionen, en unit, handlades sammantaget till 12:97 kronor, att jämföra med teckningskursen 16 kronor per unit.

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -