På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Volvohopp, sura noteringar och börsen inte övervärderad

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

VOLVO CARS GYNNASAtt Kinas hårdföre ambassadör byts ut kan gynna Volvo Cars börsplaner eftersom det kan förbättra de svensk-kinesiska relationerna. Planerna på en notering av bilbolaget är i ett intensivt skede och besked väntas inom de närmaste veckorna, erfar DI. (Di lör)

NETEL TILL BÖRSEN. Riskkapitalbolaget IK är på väg att ta Netel, som bygger och underhåller el-, bredbands- och telenät, till Stockholmsbörsen. Enligt DI:s uppgifter väntas bolaget offentliggöra sina börsplaner i närtid. (DI mån)

KÖP BHG. E-handelskoncernen BHG har i år redovisat högre vinst än förväntat och första halvåret ökat rörelseresultatet nästan 50 procent. Ändå har aktien backat rejält. Kurssvackan och fortsatta fina förvärv gör BHG till en köpvärd aktie. (DI mån)

REKORDDYR EL. Elpriserna ser ut att fortsätta nå rekordhöga nivåer under överskådlig framtid och analytiker säger att hoppet står till en rejäl höstflod och mer blåst. (SvD sön)

SKYHÖGA PRISER. Problemen på fraktmarknaden är långt ifrån över och priserna kan fortsätta att stiga, enligt Carolina Ulff, delägare på skeppsmäklaren Tore Ulff Chartering. "Vi ser inte något slut på den här stegringen", säger hon. (DI mån)

ELLOS KREDITER. En tiondel av Ellos intäkter kommer från krediter. (SvD mån)

EJ ÖVERVÄRDERAD. Ingen kan hävda att börsen är övervärderad, säger Carnegies mäklarchef Henric Falkenberg i en intervju med DI. Hans åtta aktietips på ett till tre års sikt är Astra Zeneca, Sandvik, Epiroc, AB Volvo, Dometic, Investor, Industrivärden och Desenio. (DI mån)

IGEN. Duon bakom Bactiguard, EQT-grundaren Thomas von Koch och Christian Kinch, har startat ytterligare ett bioteknikbolag, Smartcella. Bolaget tog nyligen in kapital som räcker till en tänkt notering om två-tre år, enligt Christian Kinch. (DI lör)

SURT FÖR TECHNOTERINGAR. Technoteringarna har haglat under året till skyhöga värderingar. Men fler av nykomlingarna har fallit än ökat. (DI mån)

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -