På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är rekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan sätter köp på Fractal och Thunderful och ger rekommendationen sälj för Nepa. För Boule Diagnostics, Cedergrenska, Net Insight, Angler Gaming blir rekommendationen avvakta.

Fractal hade medvind från pandemin när bolaget kom till börsen i vintras men i år har baksmällan slagit till eftersom halvledarbristen har lett till en brist på grafikkort, vilket gjort att färre speldatorer byggs.

Börsveckan ser dock att det är en strukturellt växande bransch och menar att fraktproblemen och bristen på grafikkort är övergående problem.

Thunderful uppges komma med en del risk, men värderingen är inte allt för våldsam och förväntningarna har tonats ned. Börsveckan noterar att aktien antagligen är ett fynd på dagens nivåer om det kan leva upp till de finansiella målen.

Nepas börsvärde har stigit till 650 miljoner kronor och Börsveckan frågar sig om den fina utvecklingen verkligen motiverar en kursdubbling. Nästa år tror Börsveckan på en "helt okej" tillväxt men en marginal som landar nära årets och skriver att Nepa mer liknar ett traditionellt konsultbolag än ett mjukvarudrivet sådant, vilket innebär att multiplarna ska ner. Med en nedsida på 20-30 procent blir rådet därför sälj.

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -