På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsen uppåt, Getinge förlorare

Börsen Stockholmsbörsen har under måndagen stigit något mindre än sina europeiska motsvarigheter där det preliminära tyska valresultatet lugnat marknadsaktörerna. På hemmaplan rörde en rad rekommendationsändringar om i listorna.

Vid 12.10-tiden hade storbolagsindexet OMXS30 stigit 0,2 procent till nivån 2.318. Aktier för 7,3 miljarder kronor var då omsatta på Stockholmsbörsen. Tyska DAX40 och CAC40 i Paris var vid samma tid upp omkring 0,6 procent.

Inom indexet för de mest omsatta storbolagen placerade sig H&M, Ericsson och Volvo i topp med uppgångar mellan 2,3 och 2,7 procent. Getinge stack ut på nedsidan och föll 4 procent. Rött lyste det även för Evolution som tappade 3,8 procent.

Assa Abloy följde upp storförvärvet tidigare i september med att köpa brittiska beslagtillverkaren Aaran Isle som förra året omsatte omkring 1,2 miljarder kronor. Låsbolagets aktie var upp 0,5 procent.

På rekommendationsfronten har SEB Equities höjt Securitas till köp med riktkurs 160 kronor. Aktien steg 3,4 procent till 139:70 kronor. Handelsbanken Capital Markets har inlett bevakning av Renewcell med köpråd och riktkurs 400 kronor. Textilåtervinningsbolagets aktie belönades med ett kurslyft på 7,9 procent till 215 kronor.

DNB Markets menar att något inte står rätt till i Betsson efter den senaste tidens turbulens med uppsagd vd och avgående styrelseordförande. Rekommendationen sänktes till behåll och aktien sänktes 5,7 procent.

ABG menar å sin sida att Collector-aktien är köpvärd och övergav sin behållrekommendation. Trots en stark utveckling de senaste tolv månaderna finns mer att ge, menar ABG. Aktien klättrade 6,6 procen.

RNB byter inriktning och säljer sin befintliga verksamhet Brothers och avser genom apportemission köpa medicinteknikbolaget Coala Life. Aktien sjönk nära 15 procent.

Börsveckan satte i senaste numret köpråd på Fractal Gaming och Thunderful som steg 5,9 respektive 1,4 procent. Nepa, som tidningen satte säljstämpel på, backade 1,2 procent. Kollegorna på Affärsvärlden tilldelade Idun Industrier ett köpråd även om tidningen menar att risknivån är hög. Aktien steg 4,9 procent. E-handlaren BHG fick stöd av köpstämpel i DI och klättrade 2,5 procent.

Inkluderingen av patienter i Nanexas fas 1-studie med NEX-18 har pausats på grund av måttliga hudreaktioner vid injektionsstället. Aktien föll drygt 20 procent.

VO2 Cap har genom portföljbolaget Leeads skrivit två nya samarbetsavtal som löper på tre år och bedöms tillföra en omsättning om 12 miljoner kronor per år. Beskedet gillades och aktien belönades med en uppgång på 16 procent.

Intellego Technologies steg 13,4 procent efter att ha tecknat ett avtal för bolagets UVC-produkter med den thailändska distributören Unitech Healthcare som samtidigt lägger en order värd 20.000 euro.

Lipidors fas 3-studie med läkemedelskandidaten AKP02 för behandling av psoriasis har godkänts av den indiska läkemedelsmyndigheten och är klar för start. Som tidigare har meddelats förväntas resultat från studien under första halvåret 2022. Aktien handlades upp 5,5 procent.

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -