På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kronoffret, matprischocken och de vita svanarna

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

MATPRISCHOCK VÄNTAR. Branschexperter varnar för att fraktkaos och dyra råvaror leder till höga matpriser redan i år. (DI)

I EVERGRANDES SPÅR. Fastighetsmagnaten Erik Selin tillsammans med svenska pensionssparare riskerar dras in i Evergrande-krisen genom investeringar i fastighetsutvecklaren White Peak, ett kinesiskt bolag med tydlig koppling till Sverige. (DI)

KRONAN. Den svenska kronan riskerar bli offer för det kinesiska Evergrande-haveriet. (DI)

VITA SVANAR KAN BITAS. Plötsliga och oväntade händelser som får marknader att skaka kallas "svarta svanar". Evergrandes kollaps kom inte som en blixt från klar himmel – men den påverkar börsen ändå, skriver DI:s Richard Bråse i en analys och tillägger att även vita svanar kan bitas. (DI)

OBALANS. Exportorganisationen Business Sweden varnar för flaskhalsar i pandemins spår och justerar därför ned sin prognos för årets globala tillväxt en gnutta. "Hela logistikflödet är i obalans", säger chefsekonomen Lena Sellgren. (SvD)

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -