På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Korsägande, vinstvarningar och den heta fastighetssektorn

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

EUROPA EFTER. Europa har för få riktigt stora teknikföretag och släpar efter i utvecklingen, vilket är mycket allvarligt. "Och vi accelererar inte. Risken att vi faller ur är stor", säger Ericssons vd Börje Ekholm till DI i en intervju. (DI)

KORSÄGANDET MINSKAR. Handelsbankens extrautdelning av Industrivärdenaktier i höst betyder att korsägandet i sfären kring maktbolaget Industrivärden fortsätter att monteras ned. (DI)

RISK FÖR VINSTVARNINGAR. Husqvarnas vinstvarning på tisdagen kan vara den första i raden inför den stundande rapportsäsongen där bolagen pressas av komponentbrist och skenande råvaru- och fraktpriser, enligt börsexperter. (DI)

VARNING FÖR SKAKIG MARKNAD. Någon form av räddningsaktion väntar kinesiska Evergrande. Den bedömningen gör flera experter, men ändå höjs varningar för ett turbulent börshumör i närtid. (DI)

STOR POTENTIAL. Nordnets vd Lars-Åke Norling ser stora tillväxtmöjligheter i Norden de kommande åren. "Ambitionen är att vara en 'one stop shop' för sparande och investeringar", säger han till DI. Bland annat siktar bolaget på att erbjuda kunderna fler börser att handla aktier på. (DI)

ELPRIS. Det rekordhöga elpriset har gjort att det är lönsamt att starta det oljeeldande kraftverket i Karlshamn. (SvD)

FLYTTAR INTE HEM. Trots att det är hård press på värdekedjor har svenska bolag inga planer på att flytta hem verksamheter, enligt en undersökning som gjorts på uppdrag av SEB. (DI)

REKORDHET FASTIGHETSSEKTOR. Transaktionsmarknaden för fastigheter går på högtryck hösten 2021. Fler och större affärer görs än hittills. Låga räntor, god konjunktur och få omvärldsrisker tillsammans med låga avkastningskrav har skickat upp värderingarna i höjden. (DI)

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -