Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan sätter köp på Qleanair och Götenehus i senaste numret och upprepar också sitt köpråd för Contextvision.

För GHP, Green Landscaping och Detection Technology blir rådet att avvakta.

Qleanair har visat att det kan växa utanför rökkabiner och har tagit en del fina prestigeorder på sistone som inger förtroende, påpekar Börsveckan. Tidningen, som ger rådet köp, tror att bolaget kan fortsätta visa god tillväxt totalt sett de kommande åren och med fin lönsamhetsnivå blir vinsttillväxten god.

Pandemin har gjort att husmarknaden fått ett rejält lyft i och med en ökad efterfrågan på energisnåla bostäder nära naturen. Götenehus är en uppenbar vinnare men värderas fortsatt väldigt lågt, skriver Börsveckan och trycker på köpknappen.

Norska Contextvision, som utvecklar avancerade system för bildanalys, har trots pandemin visat motståndskraft. Med begränsad nedsida och bra potential upprepar tidningen sitt köpråd, trots en kursuppgång på 250 procent sedan köprekommendationen i Börsveckan nummer 34 år 2019.

GHP är ett intressant bolag men värderingen talar emot aktien, anser tidningen och ger rådet att avvakta. Inte heller Green Landscaping lockar vid nuvarande värdering och Börsveckan ser större nedsida än uppsida. För finländska teknikbolaget Detection Technology har kursuppgången skalat bort en hel del uppsida i caset på tolv månaders sikt och Börsveckan ser inget givet köpläge just nu.

Börsveckan rekommenderar också att teckna batteriladdleverantören Ctek, som är på väg till börsen. Det är ett kvalitetsbolag som kommer att ha kvalitetsägaren Latour i ryggen, skriver tidningen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -