På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Scandic-ägare, norsk olja och insiderföräljningar

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

ÖKAD KONTROLL. Peking drar åt tumskruvarna kring landets näringsliv allt hårdare, och techjätten Alibaba tvingas nu dela upp sin betal- och lånetjänst. (SvD)

MINDRE OLJA. Allt fler röster höjs i Norge för att landet ska sluta borra efter ny olja med hänvisning till klimathotet. (SvD)

MER VINDKRAFT. Ansökningarna om att bygga vindkraft till havs har fullkomligen exploderat, och kan ge Sverige ett överskott på el. (SvD)

EQT. Det finns frågetecken kring EQT:s hantering av toppchefernas aktieförsäljningar i förra veckan och styrelsens beslut att tillåta försäljningen hemlighölls i en vecka, och annan insiderinformation i mer än tre veckor. (DI)

SCANDIC. En av Scandic Hotels största ägare, investmentbolaget Formica, har sålt majoriteten av sitt aktieinnehav. Formicas vd bekräftar försäljningen, men vill inte nämna något mer. (DI)

INSIDERFÖRSÄLJNINGAR. Fyra stora utförsäljningar av aktier i börsbolag från storägare på Stockholmsbörsen har genomförts i september innan fönstret stängdes i och med att rapportsäsongen sparkar igång om ungefär en månad. Nästa stora utförsäljningsvåg lär komma i december, skriver Di:s Ulf Petersson i en analys. (DI)

OLJA. Allt fler röster höjs i Norge för att landet ska sluta borra efter ny olja mot bakgrund av klimathotet. Oljeanalytikern Thina Saltvedt ställer sig frågan vad Norge ska leva av. (SvD)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -