Fullt fokus på fredagens USA-siffror

Makroveckan Här är veckans viktigaste makrohändelser.

Tisdag

Det kinesiska inköpschefsindexet för tjänstesektorn damp ner ordentligt i augustimätningen och noterades till 47,5. Ny restriktioner till följd av Deltavarianten ligger bakom den stora nedgången. Kanske en liten försmak på hur det kan komma att se ut i en del andra länder framöver.  Inflationen i EMU-området är på uppgång men det väntas inte påverka ECB som, i likhet med Federal Reserve, ser inflationsuppgången som tillfällig.

Onsdag

Inköpschefsindexen för industrin rullas ut på bred front. Frågan är om vi kommer att få se tydligare effekter av de leveransproblem och den komponentbrist som i allt högre grad tycks göra sig gällande inom delar av industrin. Frågan är också om det svenska indexet ska kunna bita sig kvar på toppnivåer. Håll också koll på den amerikanska ADP-siffran över nyanställda i privat sektor. De ger en viss indikation på var fredagens officiella sysselsättningssiffra kan tänkas hamna.

Torsdag

Lite lugnare på makrofronten men Stefan Ingves håller tal och det kan vara intressant att höra hur Riksbanken ser på det ekonomiska läget och vad de tror om inflationen framöver.

Fredag

Lär bli fullt fokus på de amerikanska arbetsmarknadssiffrorna för augusti. En ny, stark sysselsättningssiffra kan vara det som får det att tippa över för den amerikanska centralbanken att ta ett beslut om att minska obligationsköp i samband med septembermötet. Själva nedtrappningen lär dock dröja till slutet av det här året. Det var bland annat det besked som Fed-chefen Jerome Powell kom men i samband med förra veckans tal.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -