På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Rapportfloden: Blandade resultat

Q2 Active Biotech, Medimi och Lovisagruvan har publicerat sina kvartalssiffror.

Amerikanska bioteknikbolaget Moderna redovisar en omsättning i linje med väntat och ett resultat per aktie som kommer in högre än analytikerna väntat i det andra kvartalet.

Omsättningen steg till 4 197 miljoner dollar (66). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 4 207.

Resultat per aktie hamnade på 6,46 dollar (-0,31), vilket är 8,4 procent bättre än analytikerkonsensus som låg på 5,96.

I rapporten nämner Moderna att dess vaccin mot covid-19 i en studie visat en effektivitet på 93 procent, som kvarstår i sex månader efter den andra dosen. Nyligen meddelade branschkollegan Pfizer att effektiviteten för deras vaccin minskar efter sex månader.

Vidare uppger Moderna att bolaget för närvarande har flera nya läkemedelskandidater som utvecklas genom mRNA-tekniken, vilken var grunden till vaccinet, inom nya områden såsom infektionssjukdomar, hjärt-och kärlsjukdomar och onkologi.

Bioteknikföretaget Active Biotech redovisar ett resultat efter skatt på -12,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (-9,8). Resultatet per aktie uppgick till -0:06 kronor (-0:06).

Active Biotech hade ingen omsättning under kvartalet, i likhet till andra kvartalet förra året.

Rörelseresultatet blev -12,6 miljoner kronor (-10,1).

Likvida medel och kortfristiga placeringar uppgick vid periodens utgång till 78,5 miljoner kronor.

För det första halvåret blev resultatet efter skatt -22,4 miljoner kronor (-19,9) med en nollomsättning (0,5).

Spotlightlistade Medimi, inriktat på läkemedelshantering, redovisar en nettoomsättning på 0,27 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (0,12).

Resultatet efter finansiella poster uppgick till -4,56 miljoner kronor (-3,84).

"Vi bibehåller vårt starka momentum under andra kvartalet med god tillväxt och hög aktivitetsnivå i bolaget", skriver vd Jan Andersson i delårsrapporten.

Medimi påverkades negativt av förseningar under kvartalet.

"Några av TIM-kommunerna och Mittjylland valde att flytta fram implementationer till tredje kvartalet till följd av interna omständigheter samt den sjuksköterskestrejk som bröt ut i Danmark i juni månad. Vi förväntar oss en ökad aktivitetsnivå efter semestern", uppger han.

Gruvbolaget Lovisagruvan redovisar intäkter från malmleveranser på 7,9 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (12,4).

Gruvresultatet, rörelseresultatet av själva gruvproduktionen före avskrivningar, blev -0,4 miljoner kronor (2,7) och rörelseresultatet efter avskrivningar hamnade på -2,5 miljoner kronor (0,8).

Resultatet efter finansnetto blev -2,6 miljoner kronor (0,8).

Inom kvartalet har en båtlast med 4.518 ton sorterad malm levererats till Boleslaw, i Polen (9.139). Problem med sorteringsutrustningen gjorde att en planerad båtlast inte hann genomföras under andra kvartalet, heter det.

Mathias Andersson +46 8 5191 7911

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -