På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Asien: Återhämtning för Tencent

Asienbörserna Aktiemarknaderna i Asien- och Stillahavsområdet steg under onsdagens tidiga morgon, med Hongkongbörsen som ledare där gaming- och techkonglomeratet Tencent studsade tillbaka nästan hela vägen från tisdagens fall.

Vid klockan 7.20 var Hongkongs ledande index, Hang Seng, upp med 1,5 procent. Enda större huvudindex som tappade var japanska Nikkei 225, som handlades ned med 0,3 procent. Australiensiska S&P/ASX 200 handlades upp med 0,3 procent och bland de övriga större rörelserna noterades sydkoreanska Kospi-indexet upp med 1,3 procent. Shanghai Composite var upp med 0,6 procent.

Tisdagens stora asiatiska nyhet om att Kina slagit ned på gaming renderade även på onsdagen i kursreaktioner för Tencent. Den artikel i en statligt kopplad tidning, där gaming fördömdes och kallades "ett själsligt opium" som hotar "förstöra en generation" drogs först tillbaka för att därefter ompubliceras med mildare formuleringar som bättre speglar centralregeringens linje, enligt South China Morning Posts källor.

Tencents aktie steg med 4 procent efter att ha fallit med drygt 6 procent på tisdagen, och hela techsektorn lättade med aktien, som representerar världens största gamingbolag.

Lyftet fortsatte för den kinesiska bilsektorn, där Li Auto är nästa bolag på väg mot en sekundärnotering i Hongkong i tillägg till befintlig i New York. Volvo Cars systerbolag Geely handlades upp med 5 procent och Byd steg med 7 procent. Under det senaste dygnet presenterade Byd en ny elmodell som kommer säljas över hela världen, enligt branschsajten Carnews China. Byds aktie har adderat nära 50 procent sedan årsskiftet medan Geely är upp med drygt 5 procent.

I botten av Hang Seng hittades fastighets- och kasinobolag, tänkbart en effekt av ytterligare nyheter om virusspridning i Kina som lett till nya karantänsrestriktioner på vissa platser i landet.

Onsdagens inköpschefsindex (PMI) från Caixin/Markit för Kinas tjänstesektor i juli kom in på 54,9, vilket är 4,6 enheter högre än den senaste läsningen i juni på en skala där läsningar över 50 indikerar tillväxt och under 50 kontraktion.

Marknadstemperatur kl 07:20

==============================================================

                        kl 07:20 Sedan 31/12

Nikkei 225                -0,3%  +0,4%

Hongkong Hang Seng +1,5% -2,3%

Kinas Shanghai Comp +0,6% -0,1%

Australia S&P/ASX200 +0,3% +13,8%

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -