På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Breda uppgångar, Kungsleden upp på bud

Börsen Stockholmsbörsen handlades uppåt i linje med större delen av Europa på måndagsmorgonen. Kungsleden handlades upp efter ett bud från Castellum.

I övrigt är förmiddagens nyhetsflöde fortsatt relativt tunt.

Klockan 09.40 var det svenska storbolagsindexet OMXS30 upp 0,8 procent till nivån 2.388. Aktier för 2,6 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen. Ute på kontinenten steg både Parisbörsens CAC40 och Frankfurtbörsens DAX med 0,9 procent.

Bland storbolagen noterades Volvo och Boliden som vinnare, med avancemang på 2,2 respektive 1,9 procent. Sämst gick det för Astra Zeneca, som noterades ned 0,5 procent.

Kungsleden handlades upp 5,7 procent till 122:80 kronor. Fastighetskollegan Castellum har lagt ett förankrat bud, bestående av en kombination kontanter och aktier, på Kungsleden för totalt 26,9 miljarder kronor. Erbjudandet värderar varje aktie i Kungsleden till cirka 124:90 kronor. Castellums aktie retirerade något, med 0,3 procent.

Linc föll 10,7 procent och bytte händer vid 98:48 kronor efter att på morgonen redovisat siffror för det andra kvartalet 2021. Life science-investerarens substansvärde uppgick den 30 juni 2021 till 3.535 miljoner kronor, motsvarande 61:00 kronor per aktie. Substanspremien var drygt 80 procent över kursen vid fredagsstängning.

Bland övriga bolagsnyheter ökade Quickbit nästan 8 procent efter att fintechbolaget på morgonen meddelat att Quickbit-appen nu är tillgänglig för allmänheten på den svenska marknaden. Appfunktionerna inkluderar köp, lagring, byte samt att kunna skicka och ta emot kryptovalutor.

Addvise Group har förvärvat det amerikanska onlineapoteket Medisuite för 10,3 miljoner dollar, vilket blev känt på fredagskvällen förra veckan. Förvärvet uppges finansieras genom egna medel och bedöms ha en positiv effekt på bolagets resultat under verksamhetsåret 2021. Addvise-aktien klättrade 4 procent.

Hansa Biopharma avancerade 2 procent efter det meddelat att läkemedelsbolagets Idefirix (imlifidase) är subventionerat och tillgängligt för användning i Nederländerna sedan den 1 augusti.

Sagax har förvärvat fyra fastigheter i Paris och två fastigheter i Nederländerna. Den sammanlagda investeringen uppgår till 625 miljoner kronor. Aktien var upp runt procenten.

På rekommendationsfronten noterades OX2 upp 1,4 procent till 59:40 kronor. Carnegie har inlett bevakning av vind- och solkraftsbolaget med en köprekommendation och en riktkurs på 70 kronor.

Elekta ökade 1,5 procent till 127:50 kronor. Berenberg Bank höjer riktkursen för strålterapisystemleverantören till 145 kronor, från tidigare 132 kronor med fortsatt köprekommendation.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -