På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Rekonstruktion, bopriser och ägaranalys

Nyheter i korthet Här är morgonens nyheter i ett svep.

REKONSTRUKTION. Raffinaderijätten Nynas har löst sina egna problem men dras nu in i en ny ägarkris sedan den största ägaren, Bitumina Industries, är försatt i rekonstruktion. (DI)

BOPRISER. Priserna på bostäder ökade marginellt i juni och det senaste årets uppgång kan vara på väg att plana ut. "Det är inte konstigt om prisutvecklingen börjar stanna av lite nu", kommenterar Joakim Lusensky på Mäklarsamfundet. (DN)

BANKRAPPORT. Nordeas vinst slog analytikerförväntningarna och aktien värderas i dag med en premie mot eget kapital. Nordea har dock kommit så långt i omställningen att en högre värdering är motiverad och aktien är fortsatt köpvärd, enligt en analys. (DI)

ÄGARANALYS. Klarnas största ägare är en Caymanöarna-baserad bolagskonstruktion, men det är inget unikt för fintechbolaget. Fem av de främsta svenska startup-bolagens ägare kan spåras till "off shore"-adresser. (SVD)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -