Virkesraset, fastighetslyftet och spelbolagens G7-skatt

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

G7-SKATT SLÅR MOT SPELBOLAG. Vinsterna för internetbaserade spelbolag kommer att minska om G7-förslaget om en global minimiskatt går igenom, enligt en analys från Carnegie. Evolution hör till dem som drabbas. (DI)

PYRRHUSSEGER. Om FDA:s kontroversiella godkännande av Biogens alzheimerpreparat Aduhelm slutar med prisilska och att FDA får en striktare chef riskerar det att bidra till ett negativt sentiment för sektorn i allmänhet, och för Bioarctic i synnerhet. (DI)

REKORDRAS FÖR VIRKE. Terminspriserna på virke har fortsatt rasa på Chicagobörsen. Men nedgången har inte hunnit fortplanta sig till Sverige. Här är priserna i stället på väg upp fortfarande. (DI)

UPPTRISSAD SMÅSPARARKAMP Nätmäklarna Avanza och Nordnet går bra, men konkurrensen ökar när kunderna vidgar vyerna. Europeiska CMC Markets och Flatexdegiro har potential att sätta press på Avanzas och Nordnets premievärdering. (DI)

LYFT FÖR FASTIGHETER. Efter ett svagt första kvartal har fastighetssektorn tagit rejäl revansch och sprungit ikapp och förbi Stockholmsbörsen i stort. Men det finns fortfarande bolag i sektorn som har mer att ge, enligt analytiker. (DI)

NY POLESTAR. Volvo Cars investerar ytterligare nära en miljard kronor i sin USA-fabrik för att bygga nya generationens elbilar. Först ut på den nya bilplattformen blir nästa modell av Polestar, som ska byggas både i Kina och i USA. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -